Sunday, May 5, 2024
HomeРегионСамоковец трогна с жеста си гасаческите екипи в Рила

Самоковец трогна с жеста си гасаческите екипи в Рила

29-годишният Асен Стоилов помогна с вода и безалкохолни напитки на огнеборците

29-годишен мъж от Самоков трогна с жеста си огнеборци, горски служители и доброволци. Асен Стоилов разказа, че дълбоко изживял огненото бедствие на Мурсаленска пътека над курорта Боровец. Местното момче, което е израснало в планинския град, сподели, че е приел пожара като лична трагедия.

„Свикнал съм с планината. Това е моят втори дом. Когато видях пожара, нещо вътре в мен ме заболя, сякаш мой близък е в беда”, изплака Стоилов. Младият мъж, който работи в хотел на Боровец, веднага решава, че трябва да помогне с нещо при създадената кризисна ситуация. Работните му смени не позволили той да се включи в качеството на доброволец при гасенето на огъня. Решава обаче, че това, което може сам да направи, е да закупи количества минерална вода и безалкохолни напитки за хората на първа линия. Асен Стоилов е отнесъл част от закупените продукти в местната пожарна. След това се е отправил към мястото, на което в продължение на няколко дни горяха борова гора и клек. При кабинковия лифт Стоилов е срещнал горски служител, който също е участвал в акцията по гасенето на огнената стихия. Чрез него той успял да изпрати така необходимите запаси от вода към гасаческите групи.

Както знаете, десетки огнеборци, горски служители, доброволци и военни участваха в потушаването на пожара в Рила.

Високите температури и вятърът допълнително усложняваха обстановката. В този труден момент жестът на 29-годишния Асен Стоилов е бил навременен и приет с благодарност от гасачите. Жителите на града под Боровец адмирираха постъпката на своя съгражданин.

RELATED ARTICLES

Most Popular