Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионКюстендилСемейство Веселинови грабна приза за най-красив двор в Жабокрът

Семейство Веселинови грабна приза за най-красив двор в Жабокрът

Десетки се веселиха на общоселски празник, събраха 925 лв. за параклиса

Семейство Десислава и Малин Веселинови грабнаха приза „Най-красив двор“ в кюстендилското село Жабокрът. В традиционния конкурс, организиран от местното читалище „Съгласие“, се конкурираха 15 домакинства. Сред строгите критерии на журито бяха озеленяването и поддържането на двора, цветните алеи, кътовете за отдих, както и пространството около дома. Победителите бяха наградени с купа и грамота.

Съревнованието се проведе за 12-а поредна година в рамките на празника на село Жабокрът. Той се чества в последната неделя от месец август. Местни жители и гости от близо и далеч се веселиха заедно – насладиха се на изпълненията на фолклорни формации, хапнаха традиционни деликатеси и типични за сезона плодове и зеленчуци, опитаха и от прочутата жабокрътска ракия.

И още една добра новина долетя по време на празничния за селото ден. Значителна сума бе събрана в дарителската кутия, в която се събираха средства за параклиса, строящ се в Жабокрът. „Безкрайно благодарим на всички дарители! Резултатът от вашата щедрост и съпричастност е 925,70 лв. Сумата ще бъде прибавена към средствата, дарени с дарителски договори. Бъдете благословени“, заявиха от Инициативния комитет.

Буквално часове след празничния 21 август самодейците от Жабокрът отпътуваха за Невестино, за да вземат участие във фолклорния фестивал „Струма пее“. Заредени с положителни емоции и ведро настроение, те се устремиха към наградния фонд.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular