Friday, May 10, 2024
HomeРегион„Сигнал“, Нелина и пиро шоу закриха празника на Самоков

„Сигнал“, Нелина и пиро шоу закриха празника на Самоков

С церемония по тържествено издигане на знамената, концерт на рок група „Сигнал”, фолклорната певица Нелина и пиромюзикъл завърши последния ден от богатата програма за празника на Самоков. Гвардейският представителен духов оркестър откри с празничен концерт.

Тържествен водосвет отслужи негово преосвещенство Велбъждски епископ Исаак. Приветствие към жители и гости на града отправи кметът Владимир Георгиев. „Така, както предците ни са устояли на предизвикателствата на времето, в което са живели, така ще го направим и ние – с достойнство. Това ни задължава да бъдем единни, мъдри и сплотени в името на по-доброто бъдеще за хората от община Самоков.”, каза в поздравителното си слово градоначалникът.
Д-р Стойчо Гълъбов получи удостоверение „Почетен гражданин на Самоков”. „Ще продължа да се грижа за всички вас, докато здравето ми позволява”, заяви медицинският специалист при приемането на отличието. Той призова младите хора да се реализират в родния си град, защото Самоков има нужда от тях.

Носителите на стипендиите за учебната 2023/2024 получиха удостоверенията си. Стипендията за хуманитарни науки „Константин Фотинов” бе връчена на Константина Василева и Персиана Цанкова. Стипендия за успехи в природо-математическите науки „Любомир Чакалов” получи Радина Огнянова. Със стипендии на името на „Наум Хаджимладенов” за постижения в сферата на изобразителното изкуство бяха наградени Моника Попова, Габриела Стоянова и Мария Гергинова. Стипендията за музика на името на „Васил Стоин” бе дадена на Диана Чаушева. Стипендия за спортни успехи получиха Деница Манолова – баскетбол и Марио Матиканов – ски бягане. Двете „малки” стипендии за перспективни състезатели в зимните спортове до 7-ми клас отидоха при Николета Джелепова и Ивелин Машов.

Празничната вечер продължи със страхотен рок концерт на група „Сигнал”, като хилядите на площада пееха любимите песни. На фона на изпълненията на народната певица Нелина повече от час се виха кръшни хора на площада в Самоков.
„Гвоздеят на вечерта“ бе пиромюзикъл, озвучен с песента на „Сигнал“ – „Каскадьори“.

Празничните прояви за празника на град Самоков започнаха още през изминалата седмица, като през всеки един от дните имаше различни културни, спорни и музикални прояви.

RELATED ARTICLES

Most Popular