Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионБлагоевградСлед сигналите за бомби: Остава полицейското присъствие в района на всички училища

След сигналите за бомби: Остава полицейското присъствие в района на всички училища

Нормално протече учебния процес в областите Благоевград и Кюстендил

 

Остава полицейското присъствие в района на всички училища. съобщиха от МВР. Министерството на вътрешните работи извърши проверки в цялата страна във връзка с постъпило съобщение за поставени взривни устройства в училища в Козлодуй и Хайредин.

Действията на полицията бяха осъществени преди началото на учебните занятия и в координация с областните управители, представителите на регионалните управления на образованието и директорите на учебните заведения. Полицейските действия продължиха  през целия ден във вторник.

Засилено полицейско присъствие имаше в района на училищата в област Благоевград, съобщиха от Областната дирекция на МВР (ОДМВР). Извършени бяха  проверки в училищата на територията на цялата област. Учебният процес протече нормално.

Нормално се проведе  учебния процес в Кюстендил, където нямаше затворени училища, казаха от полицията в Кюстендил.
Учебните заведения бяха проверени. Не бяха открити съмнителни предмети или устройства. Училищата в областта са 37, включително и това в затвора в Бобов дол, казаха от Регионалното управление по образованието.

32-годишен мъж от Добрич е задържан за бомбените заплахи

32-годишен мъж от Добрич е задържан във връзка с бомбените заплахи в училища в цялата страна, изпратени по-рано през деня.

Открито е и устройството, от което са изплатени съобщенията, каза главният секретар на МВР Живко Коцев пред журналисти във Враца.

На електронната поща на 112 е получено съобщение, че днес в 12 ч. по обяд ще избухнат взривни устройства във всички училища в страната.

„Предприети са незабавни мерки съвместно с училищните ръководства, колегите от областни дирекции и специализиран отдел по киберпрестъпност. Оказва се, че няма поставени такива. Няма основания за безпокойство“, увери Живко Коцев.

RELATED ARTICLES

Most Popular