Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаСтрах от подслушвателни устройства отприщил ремонта на кметския кабинет в Дупница

Страх от подслушвателни устройства отприщил ремонта на кметския кабинет в Дупница

Страх от поставени подслушвателни устройства отприщил крупния ремонт в кабинета на Първан Дангов, доверяват общински служители.

Скоро след стъпването си в длъжност новият дупнишки градоначалник започнал да изпитва съмнението, че зад тежките и стари мебели има вградени „бръмбари”, чрез които всички разговори се превръщат в достояние на трети лица.

Притесненията нараствали с всеки изминал ден, след като голяма част от случващото се в кметството бързо се превръщало в обществено достояние, а впоследствие и поле за дискусии в социалните групи.

Темата за конфиденциалността в кметската институция е обсъждана на не една и две оперативки със служителите на администрацията. Още от ден 1-ви за работещите там важат забрани и контрол върху вътрешната информация.

Освен това на общинарите е забранявано да дебатират и всякакви проблеми от местен и обществен характер в социалните групи. ”Нито лайк да не виждам”, гласяла кметската заръка.

Освен редовите служители, забраната засяга и зам.-кметовете на Дупница, които също са лишени от правото на коментар дори в собствения си ресор. Това може да се случи само след предварителното одобрение на градоначалника. Липсата на публичност кара гражданите да си задават въпроса имаше ли Дупница нужда от цели 3-ма зам.-кметове, при положение че се появяват единствено по време на празници и церемонии по поднасяне на венци и цветя.

Въпреки създадените мерки за вътрешен контрол над дейността на служителите, опасенията че всичко планувано излиза навън продължили. Напуснали администрацията споделиха, че в кабинетите на служители се влиза в извънработно време. В шкафовете с лични вещи и документи редовно се тършува. Те правят връзка между тези действия и крайното решение да се изхвърлят всички стари мебели от кметския кабинет и да стартира ремонт от бетон.

Кадри от крупните дейности са заснети от местна фирма, която е наета за цялостния проект и изпълнението на ремонта. На кадрите  ясно се вижда, че кабинет №1 в общината е напълно изтърбушен, отремонтиран и преобразен. Съмненията за поставени подслушвателни устройства така и не намерили реално потвърждение. Липсва информация каква е платената цена за разсеяните опасения и луксозното обзавеждане вътре.

По информация на градоначалника, ремонт предстои и в кабинета на председателя на ОбС Костадин Костадинов. Преди това мебелите от стаята му бяха изнесени, а бравата сменена. Никой не намери логична връзка между планираното освежаване на стаята и смяната на ключалката. Разпространите кадри обаче показаха, че и в неговия кабинет не просто всичко е изнесено, но е пипано дори до контактите по стените. Не е ясно какви са резултатите от „вътрешната спецакция” в кабинета на Костадинов, но пък е ясно, че кафемашината и хладилника са задържани.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular