Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупницаСъветникът Е. Гущеров: Напомням, че  Община Дупница  трябва да усвои 1,3 млн....

Съветникът Е. Гущеров: Напомням, че  Община Дупница  трябва да усвои 1,3 млн. лв за ремонт на стадион “Бончук”

1,3 млн. лв трябва да усвои до края на годината Община Дупница за ремонта на стадион “Бончук”, за да не изгуби парите. За това подсети на последната сесия в петък общинският съветник от ГЕРБ Емил Гущеров. Сумата е 100% от бюджета на Министерство на младежта и спорта за заложените дейности на официалния стадион. През 2022 година Община Дупница входира проект на тази стойност, който в крайна сметка бе одобрен.

“Всички знаем какво е състоянието на стадиона, и че той се нуждае от ремонт. Малцина обаче знаят, че осигуряване финансиране за такъв ремонт е възможен само със собствени средства или през държавно такова. Трети вариант няма. През годините досега, предишния кметски екип с инж.Методи Чимев на два пъти опита да осигури финансиране от държавата, наред с другите проекти. За радост, третият път се оказа успешен и сумата е предвидена”, коментира Гущеров, който обясни и мотивите си да подсети новия кметски екип.

“За разлика от настоящите управляващи, които хвърлят само кал и се опитват да се застраховат от провал, прехвърляйки вината за всичко на предишния екип, от ГЕРБ не сме от този тип тесто. Грешки сме имали и имаме, но сме водени от мисълта за най-доброто за общината. Затова и алармирах, че имаме проект, който е спечелен и трябва да се усвоят парите, за да може ФК “Марек” най-сетне да има хубав стадион. Знаете, че от новата година влиза нов вид финансиране за спортни проекти в съотношение 50:50, и искам именно това да избегнем. Защото, ако прояви кметския екип немарливост, не само, че трябва да се кандидатства отново, а и половината от парите трябва да са от нашите приходи, вместо сега да ги вземем всички. Иначе в случая, на 1,3 млн. лв ще трябва да заделим 650 хил.лв. Сумата не е никак малка и може да отиде или за ремонт на улици, водопроводи или пък да бъде като 50-процентно участие за изграждане на тренировъчна спортна зала, която да разреши проблема на клубовете и позволи повече деца да бъдат обхванати за спорт. Давам го като пример и вариант, защо не, ако новият кметски екип прецени. Затова вярвам, че няма да бъде допусната глупостта да не вземем средствата за толкова жадуван от мнозина ремонт на легендарния “Бончук”, допълни Гущеров.

Както е известно, Община Дупница спечели финансирането за самия официален стадион в комплекс “Бончук”, като сред заложените дейности са – подмяна на тревна настилка, дренаж, ел.система за напояване, седалки, ремонт на козирката, обновяване на всички съблекални и помещения с изграждане и на нови, огради и т.н.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular