Friday, May 10, 2024
HomeКриминалниСъдят рецидивист, убил от ревност кюстендилка след побой

Съдят рецидивист, убил от ревност кюстендилка след побой

Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в съда обвинителен акт срещу 50-годишния Н.И. за извършено от него умишлено убийство. Престъплението е станало при условията на опасен рецидив. Случаят е от 20 март миналата година. По обед обвиняемият Н.И. бил пред лятното кино в Кюстендил с Л.Л., В.А. и М.А. Четиримата седели на пейките и консумирали алкохол. Това продължило на няколко места, които те обиколили през деня в града.

Около 21,15 ч. компанията излязла от заведение. М.А. прегърнал Л.Л. Обвиняемият Н.И., който към онзи момент бил много пиян, възприел това с чувство на ревност. Това се дължало на факта, че имал интимни отношения с нея. Въпреки настояването му Л.Л. да върви до него, жената продължила да придружава другия мъж от компанията.

Не след дълго обвиняемият с ритник влязъл в дома, в който Л.Л. отишла с М.А. Грубо я извел навън и й нанесъл побой. Двамата се прибрали в къщата на ул. „Риша“. Н.И. продължил да пие алкохол и да нанася удари с юмруци на пострадалата жена – по главата, ръцете, гръдния кош и корема, стискал я с ръце за шията. Това не спряло и след полунощ. Вследствие на жестокия побой Л.Л. починала.

От заключението на извършената съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на пострадалата се дължи на тежката черепно-мозъчна травма, довела до остри нарушения на дихателната и сърдечносъдовата дейност с последващото им спиране.

Предстои делото срещу Н.И., който е многократно осъждан, да продължи в съда.

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular