Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаТенисистите от СКТМ "Марек-Дигеста" вдигнаха 2 шампионски титли

Тенисистите от СКТМ “Марек-Дигеста” вдигнаха 2 шампионски титли

Състезателите на СКТМ “Марек-Дигеста” спечелиха две шампионски титли и още три медала на Държавното индивидуално първенство по тенис на маса за мъже и жени.
Надпреварата се проведе в Панагюрище с участието на над 130 мъже и 60 жени от цялата страна.
Дупнишкият тим бе представен от 9 състезатели: Денислав Коджабашев, Петьо Кръстев, Станислав Голованов, Константин Парапанов, Радослав Котев, Божин Ангелов, Христо Христев и 13-годишните Йоан Величков и Стефан Димитров.
Денислав успя да завоюва две шампионски титли в дисциплините на двойки мъже и смесени двойки, а в индивидуалното първенство успя да завоюва бронзов медал. Малко не достигна на Петьо Кръстев, който стана вицешампион в индивидуалния турнир. Той се представи много достойно, но в крайна сметка загуби оспорвания финал с 2:4 от представителя на „Дунав“ (Русе) Теодор Александров.
Станислав Голованов донесе другия сребърен медал за клуба в дисциплината смесени двойки.
Радослав Котев и Божин Ангелов достигнаха до четвъртфинал на двойки, който загубиха драматично с 2:3 гейма.
В индивидуалната надпревара Константин Парапанов загуби с 3:4 на 1/8-финал, докато Христо Христев и Радослав Котев достигнаха до втория кръг в основната схема. Невероятно за крехката им възраст се представиха и малките състезатели на дупничани – Йоан Величков и Стефан Димитров, за които това бе дебют в шампионата за мъже.
„Много съм горд от представянето на състезателите ни! Отново сме с най-много завоювани медали при мъжете, и то при тази огромна конкуренция! Следващата ни голяма цел е спечелването на шампионската титла в отборното първенство от елитната Висша лига на България – мъже. Към момента сме еднолични първенци и се надявам през месец април, когато ще бъдем домакини на финалния турнир, да върнем купата в град Дупница!“, коментира председателят на клуба Любомир Ганчев.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular