Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградТрагедия! Майка и дъщеря загинаха в тежка катастрофа край Симитли

Трагедия! Майка и дъщеря загинаха в тежка катастрофа край Симитли

Майка и дъщеря загинаха при пътен инцидент край Благоевград, съобщиха от полицията. Сигналът е подаден около 14,00 ч в понеделник.

Два автомобила са се ударили на разклона за симитлийското село Полето.

На място, изхвърлена от автомобила, загива едната жена, а другата е ранена. В последствие стана ясно, че става дума за майка и дъщеря. Дъщерята е била зад волана на единия автомобил. 70-годишната ѝ майка е починала в болничната реанимация, където бе откарана с наранявания.

Катастрофата става на прав участък, когато единият лек автомобил завива наляво към пресечката преди пътен възел Крупник-Полето.

Снимки – БГНЕС

По информация на очевидци, жените се изнесли в лявата пътна лента, за да отбият или да направят обратен завой и намалили скоростта. В това време, джип, шофиран от мъж, е изпреварвал няколко автомобила, при позволяваща маневрата маркировка. Мъжът късно забелязал изнеслата се в ляво кола и се врязал в нея. От удара автомобила с двете жени е изхвърчал в крайпътно дере.

Катастрофата стана непосредствено преди началото на Кресненското дефиле, където има ограничители на изпреварването. Именно в този участък много от водачите решават да изпреварят, докато маркировката позволява това.

Инцидентът затвори за повече от два часа главен път Е-79 и в двете посоки. За леките автомобили бе въведен обход през село Черниче и град Симитли, товарните изчакваха на място.

Работата по установяване на причините за инцидента продължава.

61-годишен мъж издъхна, прегазен на пътя между Банско и Разлог

61-годишен мъж, блъснат от автомобил на път II-19 между Банско и Разлог, е загинал, съобщиха от МВР в Благоевград.

Сигнал за инцидента е подаден около 20:30 ч. в неделя.

Мъжът се е движил по пътното платно, когато е блъснат от лек автомобил, управляван от 52-годишен чужд гражданин, посочват от полицията и допълват, че пешеходецът е транспортиран в болницата в Разлог, където е констатирана смъртта му.

На водача на автомобила е направена проба за употреба на алкохол, която е отчела наличие на 0,33 промила.

Той е задържан със заповед за задържане до 24 часа и по случая е образовано досъдебно производство.

RELATED ARTICLES

Most Popular