Friday, May 10, 2024
HomeСпортТрудна победа извоюва Балкан като домакин срещу Септември (Симитли)

Трудна победа извоюва Балкан като домакин срещу Септември (Симитли)

На терена с изкуствено покритие на стадион „Герена“ в град Ботевград в мач от 19-и кръг за първенството на ЮЗ Трета лига се срещнаха отборите на местния Балкан и Септември(Симитли).  Теренът беше заснежен, но добре изчистен, което е похвално за домакините.

Преди мача наставникът на домакините Иван Редовски сподели, че настройката е отборът да приключи участието си в първата част на настоящото първенство с победа, която успяха да постигнат с резултат 3:2 срещу коравия отбор на Септември (Симитли).

Срещата започна с натиск от домакините. В 7-та минута при атака на Балкан след центриране от фланга в наказателното поле на гостите Николай Миков се оказа най-съобразителен и изпрати топката в мрежата за 1:0. В 11-а минута след поредна атака на домакините Дейвид Йорданов центрира и включилият се Калоян Ботев с глава простреля вратаря на гостите Александър Марковски за 2:0. В 21-ва минута главният съдия Иван Иванов отсъди дузпа в полза на домакините, която Павел Петков превърна в гол за 3:0. Независимо от резултата, футболистите на Септември (Симитли) продължиха да търсят промяна на резултата. Това им се отдаде след бърза контраатака в 40-та минута, която влезлият в игра Лъчезар Дафков на мястото на Венцислав Маламов оползотвори за 3:1.

След почивката  футболистите на Балкан намалиха оборотите и от това се възползваха гостите от Симитли, които в 80-ата минута вкараха втори гол чрез Росен Петров. До края на срещата резултатът се запази, а двата тима си размениха по няколко положения за гол.

След тази победа отборът на Балкан е 6-и във временното класиране с 33 точки, а Септември(Симитли) е на 14-о място с 22 точки.

Последната среща на Балкан за тази година е в сряда, когато приема Сливнишки герой в областния финал на турнира за Купата на АФЛ.

Ташко СУЛЬОТОВ

RELATED ARTICLES

Most Popular