Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионДолна баняХората с увреждания отпразнуваха 150-годишнината на черквата в Долна баня

Хората с увреждания отпразнуваха 150-годишнината на черквата в Долна баня

Сдружението на хората с увреждания “Венетица” в Долна баня се събра на празник при пълно спазване на противоепидемичните мерки.

Празничната среща в клуба на организацията бе под надслов “150 години храм “Успение на Пресвета Богородица” в Долна баня”.

За юбилея сдружението отпечата специална диплянка, която бе раздадена на присъстващите – инж. Светла Стоименова, енорийския свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров, заместник-директорката на СУ “Неофит Рилски” Адриана Благоева, доц. д-р инж. Латинка Костадинова – преподавател във Висшия химико-технологичен минен институт в София, Лиляна Иванчева и Гергана Миланова.

На дамите домакините подариха красиви цветя и по една юбилейна диплянка, а всички останали участници в срещата получиха по една карта под надслов “Духовният венец на Долнобанската котловина” с църквите и параклисите в землището на Долна баня, изработена от долнобанската техничка Елеонора Костадинова.

За юбилея на долнобанската църква “Успение на Пресвета Богородица”, за нейното построяване и освещаване, за служилите през годините свещеници и за изградените и добре поддържани и до днес в района на Долна баня църкви и параклиси говори председателката на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” инж. Светла Стоименова.

Празничната среща продължи с почерпка и наздравици за здраве, дълголетие и благоденствие в семействата.

 

Любо КУЗЕВ

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular