Thursday, May 9, 2024
HomeНовиниБългарияШефът на МВР не подаде оставка

Шефът на МВР не подаде оставка

Похвали полицаите и захапа премиера Денков и Кирил Петков

“Не приемам и не толерирам никакви форми на насилие. Както върху мирни граждани, така и върху полицаи. Всеки, който е проявил насилие във вечерта на протеста, независимо дали е от протестиращите или полицаите, ще бъде разследван и ще понесе отговорност. В това никой не бива да се съмнява”, заяви вътрешният министър Калин Стоянов на брифинг за медиите.

Разпоредил е ускорени вътрешни проверки, както и мерки за превенция на подобни случаи в бъдеще.

“Трябва системна работа на психолози с полицаите, за да не се допускат подобни случаи. Те са под огромно напрежение”, подчерта Стоянов.

Шефът на МВР добави, че е съгласен с премиера Николай Денков, че е необходим обстоен анализ на отделните случаи на насилие по време на протеста срещу БФС.

“Но не съм съгласен работата на МВР да бъде поставяна под общ знаменател, заради единични случаи, в които е имало превишаване на правомощията. Поздравявам всички служители на МВР, които съвестно и отговорно си свършиха работата в деня на протеста. Перфектно се справиха! За по-малко от два часа овладяха невижданата вандалска агресия”, настоя Калин Стоянов.

Министърът благодари на униформените, че не са допуснали центърът да на София да се превърне в погром, както и са предотвратили човешки жертви. Според него е възможно сред протестиращите да е имало платени провокатори.

“Благодаря на премиера, че вчера потвърди, че лидер на политическа партия е правил опити да кадрува в МВР. Недопустимо е някой да се меси в работата на МВР, както направи г-н Кирил Петков. Не приемам да се издават присъди от телевизионни студиа и социални мрежи. В Европа няма практика след масови безредици да хвърчи оставката на вътрешния министър”, заяви Стоянов.

Той изтъкна, че работи по изпълнението на държавната политика и не ръководи оперативно действията на служителите на терен.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular