Friday, May 10, 2024
HomeРегион2 "б" от ОУ "Хр. Смирненски" в Сандански спечели наградата "Най-четящ клас"

2 “б” от ОУ “Хр. Смирненски” в Сандански спечели наградата “Най-четящ клас”

Образователната платформа “Книговище” раздаде своите годишни награди на най-четящите деца и класове сред хиляди участници в цялата страна.

“Цяла година децата от 2 „б” клас на Второ основно училище „Христо Смирненски”’ в Сандански участваха в маратон по четне, като се състезаваха със своите връстници от цяла България и … спечелиха много нови приятели – книгите и техните герои! Усилията и упоритостта им бяха възнаградени и те гордо се наредиха сред носителите на титлата „Най-четящ клас” за учебната 2020/2021 година”, съобщиха с гордост от учебното заведение.

Детската писателка и главен редактор на първия онлайн вестник за деца “Вижте ” – Зорница Христова, отправи специално послание към тях. Удостоена с грамота “Посланник на четенето” бе и тяхната учителка Мария Таушанова.

Доволни от заслужената победа, деца и учители си спретнаха истински празник в школската библиотека, за да споделят радостта си от вдъхновяващата година. Библиотекарят Снежана Божинова подготви много забавни игри и всички заедно положиха основите на едно ново начало – обособиха кътче на “Книговище” и сложиха стикери върху книгите, които са част от състезанието по четене в любимата платформа.

Снимки: Второ ОУ-гр. Сандански
RELATED ARTICLES

Most Popular