Wednesday, May 8, 2024
HomeНовиниБългария20 години затвор за баща, отвлякъл, блудствал и изнасилил дъщеря си

20 години затвор за баща, отвлякъл, блудствал и изнасилил дъщеря си

Варненският окръжен съд наложи на Стоян И. наказание 20 години “лишаване от свобода”, който е отвлякъл, блудствал и изнасилил 18-годишната си дъщеря. Престъплението е извършено преди три години в условия на опасен рецидив.

Преди 10 години Варненският окръжен съд му налага наказание 10 години “лишаване от свобода” за изнасилване и отвличане. През април 2019 г. излиза от затвора, като му е определен изпитателен срок от близо година и половина.

Според обвинението след освобождаването си 41-годишният Стоян заживял с приятелката си в Аксаково. В дома му често гостувала неговата дъщеря. На 1 ноември 2019 г. момичето отново посетило баща си. След вечеря Стоян предложил на дъщеря си да напазаруват заедно, като на връщане от магазина пушили марихуана в колата му. В къщата, въпреки оказаната съпротива, извършил блудствени действия с нея. След това той откарал дъщеря си с кола извън града и я изнасилил. Предупредил я да не казва на никого за станалото. Разстроено от случилото се, момичето напуснало дома на баща си и по-късно направило опит да се самоубие с 10 таблетки аспирин. Едва в Спешния център разказало за случилото се.

41-годишният Стоян е осъден на 20 години затвор при първоначален строг режим. Присъдата може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Варна./БНТ

RELATED ARTICLES

Most Popular