Friday, May 10, 2024
HomeРегионРазлог20 тона боклук събраха от коритото на река Места

20 тона боклук събраха от коритото на река Места

Огромно количество отпадъци са събрани при провелата се преди три дни акция за почистването на коритото на река Места. Стотици хора се включиха в инициативата на кмета на общината Радослав Ревански, коятo бе под надслов „ Да изчистим река Места заедно”.
Община Белица бе осигурила за всички чували и ръкавици. Почти 20 тона боклуци са транспортирани от камионите на общинската фирма „Мусала” до регионалното депо край град Разлог.
“Миналата година повече от 25 тона отпадъци закарахме в регионалното депо в Разлог. За съжаление, тази година едва ли ще са по-малко. Хората някак не можем да се научим да имаме култура, тъй като това пряко влияе върху здравето. Тези боклуци не са направени от нашето население. Река Места е покрай пътя и пътуващи хвърлят боклуците встрани. И ако човек си мисли, че прави нещо скришно, то природата си показва и в един момент с наводненията всичко излиза наяве. А ние тук сме отговорни хора и си обичаме и общината, и природата и затова искаме да апелираме всички да не го правят”, каза кметът на Белица Радослав Ревански.

RELATED ARTICLES

Most Popular