Tuesday, May 7, 2024
HomeРегионКюстендил4 нови случая на COVID-19 в Кюстендил! Двама от заразените са деца...

4 нови случая на COVID-19 в Кюстендил! Двама от заразените са деца на 9 и 14 години

Всички те са роднини на жената с онкологично заболяване, лекувала се в болница “Св. Иван Рилски” в столицата

4 са новите случаи на коронавирус в Кюстендил, това информира на днешната пресконференция кметът на общината Петър Паунов.

“Четири са новите случая, а не 3 с коронавирус в Кюстендил. Явно е закъсняла информацията до Националния оперативен щаб сутринта. Те са роднини на дамата, която е с онкологично заболяване и е била на химиотерапия в болница “Св. Иван Рилски” в столицата. Става въпрос за нейния съпруг, за сина й  и за 2- те внучета, които са на 14 и 9- годишна възраст. Към момента почти без симптоми са останалата част от семейството, но както се предупреждава от щаба. се оформят семейни огнища и затова вниманието трябва да е изключително голямо.

183-ма души са под карантина към момента, а от началото на цялата пандемия до сега под карантина в община Кюстендил са били 846 лица. 7 сигнала са обработени през нощта”, заяви кметът Петър Паунов. Той призова отново към отговорност и загриженост.

“Трябва да продължим с изключителна загриженост и отговорност. Обиколките на са добро решение. Изолацията е. Виждаме, че всеки отнякъде пренесъл заразата. Самият факт, че при нашите съседи, където половин Дупница работи в Италия, има само 1 заразен. Половин Перник работи в София и там заразените са 3- 4, а ние го докарахме до 27 за областта. Това трябва да ни накара сериозно да се замислим. В момента резултатите ни са показателни, че не всички са склонни да предпазват своето здраве”, каза още Паунов.

Градоначалникът допълни, че от днес до петък Общинският пазар в Кюстендил ще работи.

С днешните 4 случая в община Кюстендил случаите са вече 23, а в областта – 27. Очакват се вторите проби на пациенти в отделението и при потвърдена втора отрицателна, те ще бъдат изписани.

Краси Ценкова

 

 

RELATED ARTICLES

Most Popular