Saturday, May 4, 2024
HomeРегионГоце ДелчевБившият затворник от Кюстендил Стоил Теменужков остава под стража, измами кмета на...

Бившият затворник от Кюстендил Стоил Теменужков остава под стража, измами кмета на Белица Р. Ревански за 76 лв., подхлъзвал е и монахиня  

 

Бившият затворник Стоил Павлов Теменужков от кюстендилското село Драговищица остава за постоянно в ареста след искане на Софийската районна прокуратура. Съдът наложи мярката „задържане под стража“ заради това, че Теменужков се представил за репортер и поискал пари за лечение на болно дете.

Р. Ревански

От името на отец Иван от Нови хан той поискал пари от кмета на Белица Радослав Ревански. Молбата към него била с мотива, че отец Иван от Нови хан пътувал към болница с момче от приюта и не му достигали 76 лв. Момчето в беда се казвало Стоил Теменужков Павлов, роден през 1982 г. Кметът бързо инструктирал секретарката си да преведе не 76, а 80 лева. След ден му поискали нова услуга – още пари за болничен престой и липсващи санитарни материали в болницата. Кметът отново се отзовал и обещал да прати още пари. Ревански разбира, че е измамен едва след като случайно споменал за доброто дело пред истински репортер.

Разследващите предприеха оперативни действия след сигнал, постъпил в полицията през месец февруари, когато 29-годишен мъж съобщил, че е станал жертва на опит за измама. Пред полицейските служители разказал, че на 6 февруари на домашния си телефон получил обаждане от непознат, който се представил за репортер и поискал парична сума, необходима за лечение на болно момче.
По случая било образувано досъдебно производство и предприети оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия. В резултат е задържан извършителят на деянието Стоил Теменужков от кюстендилското село Драговищица. Справка показала, че мъжът е осъждан за подобни престъпления.
През 2015 г. той направи опит да измами монахиня в Асеновград, представяйки се за игумен на манастир и че се организира дарителска кампания за подпомагане на манастир.

Има общо 4 присъди зад гърба си – за кражба на хлябове, баници и мляко. Всъщност никога не е посягал да краде пари. “Немотията и гладът ме караха да обирам павилионите. Промъквах се през малките прозорчета, защото коремът ми стържеше и знаех, че ако разбия витрината, ще съм сит. Единия път изядох баничките, пуснах си телевизия и печката, защото беше студено, и зачаках полицията. Когато влязоха и ме видяха, не можеха да повярват на очите си”, каза пред „Вяра” Стоил.

Като затворник той правил опит и за самоубийство, гълтал запалки.

RELATED ARTICLES

Most Popular