Членът на УС на ФК „Вихрен” – адвокат Михаил Михайлов: Осигурен е бюджетът за евентуално участие на отбора във Втора лига, Коко Динев е един от спонсорите му

 

Г-н Динев ме изслуша внимателно и каза само: “Какво ви е нужно?” Точно за два дни всичко ни бе осигурено. Благодарим му, че застана зад нашата идея, заяви Михайлов

 

Бюджетът на „Вихрен” (Сандански) за евентуално участие във Втора лига догодина е подсигурен още сега, а Коко Динев е един от финансовите благодетели на тима. Това разкри членът на управителния съвет на клуба Михаил Михайлов. Адвокатът призна, че поставена цел за промоция в професионалния футбол няма, но допълни, че ръководството няма да спира момчетата, в случай че пред тях се открие възможност за атака на първото място, осигуряващо право на участие във Втора лига. Михайлов похвали отношенията на ръководството на клуба с община Сандански и спонсорите, като предначерта светло и устойчиво бъдеще на някогашния участник в “А” група.
“Спасихме се миналата година, макар и по труден начин. През лятото поехме в различна посока, гласувахме доверие на млад и амбициозен треньор като Петър Златинов и заложихме на таланти от региона. Рискувахме с този ход, но пък дотук той се оправдава напълно. Събрахме всички млади момчета от града и околностите. 95% от футболистите са от Сандански. Ще продължим да работим в тази насока. Трябва да дадем шанс на младите, защото, като им гласуваме доверие, ще върнем и публиката. Взехме и няколко опитни футболисти като Стефано Кунчев, Радослав Бачев, Даниел Пехливанов и Александър Якимов. Това са хората, които помогнаха тимът да стигне до това ниво, на което е в момента”, коментира адвокат Михайлов.

“Обърнахме се към града, кмета и спонсорите, които могат да ни помогнат. Мисля, че в момента нещата вървят в правилната посока. С кмета се разбираме и работим чудесно. Константин Динев винаги е бил обърнат с лице към проблемите на град Сандански в който и да е спорт. Винаги е откликвал на всяка една молба. В момента, в който приключи срещата ни с кмета, седнахме и за час и половина изложих концепцията, която имаме. Г-н Динев ме изслуша внимателно и каза само: “Какво ви е нужно?” Точно за два дни всичко ни бе осигурено. Благодарим му, че застана зад нашата идея. Той е един от финансовите благодетели с принос за добрия сезон, който правим до момента”, разкри един от членовете на управителния съвет на „Вихрен”.

“Планът ни е дългосрочен. Нямаме болни амбиции и не гоним на 100% промоция във Втора лига. Ако работим правилно, ще назрее по естествен път момент за атака на Втора лига. Движим се с бавни темпове в правилната посока. Изкуствените неща не траят дълго. Нека обаче хората в Сандански бъдат спокойни. Бюджетът за Втора лига е осигурен още сега, така че нужда от притеснение няма. Финансирането е най-малкият проблем”, каза още за финал Михаил Михайлов.