Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаДупнишкият художник Георги Кацарски подари картина на кмета Методи Чимев

Дупнишкият художник Георги Кацарски подари картина на кмета Методи Чимев

Георги Кацарски (вляво) гостува на кмета Методи Чимев, за да му подари своя картина

Един от най-атрактивните дупнишки художници Георги Кацарски подари днес картина на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев. Той е по-популярен в артсредите като Дон Кези и е собственик на ателие в Дупница. На огромно платно Кацарски е изобразил сградата на община Дупница. В кметския кабинет той бе придружен от своята съпруга Елена Марулевска, която е също художничка. “За първи път влизам в кметския кабинет. Това е мой личен подарък към Вас, като човек, който прави много за региона. По този начин изразявам своята благодарност. Винаги има какво да се желае, а знам, че и вие го знаете, но сте на прав път с делата си, така че продължавате в този дух. Да не изобразя пилоните пред сградата, това си е мое решение. Но на върха се вее българското знаме. Не го забравяйте, че и вие, и аз, и всички хора живеем под магията на този трибагреник”, обърна се към инж. Чимев колоритният Дон Кези.

От ляво надясно: Георги Кацарски, съпругата му Елена Марулевска и Методи Чимев

“За мен е огромно удоволствие да получа тази картина. Посланието, което носи платното и което изказахте, е наистина задължаващо да работим още повече за тази община. Разбира се, че винаги има какво да се желае и направи. В крайна сметка всички ние сме преходни, така че всеки от нас трябва да надгражда”, заяви инж. Чимев.
Георги Кацарски е син на една от известните личности в Дупнишко – Димчо Кацарски-Кезимо, бивш преподавател в Учителския институт, общински съветник, общественик, който преди няколко години напусна този свят. Кезимо е известен и в Куба, където преди години е един от основоположниците в развитието на волейбола в тази страна, където работил и като треньор. “Баща ми през 1997 година, когато се учреди волейболният клуб в Дупница, бе човекът, който даде идеята за емблемата на „Марек”. Една вечер седнахме на компютъра, той ми казваше как си я представя, а аз я направих в този й вид”, сподели още Дон Кези.

 

RELATED ARTICLES

1 COMMENT

Comments are closed.

Most Popular