Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионКюстендилКметът Петър Паунов с предложение безплатният обяд за нуждаещи се кюстендилци да се...

Кметът Петър Паунов с предложение безплатният обяд за нуждаещи се кюстендилци да се раздава до 2019 г. 

Проектно финансирането е в размер на 689 656 лв. и ще стигне за 300 души

Кметът Петър Паунов поиска програмата за осигуряване на топъл обяд за нуждаещите се в Кюстендил да бъде удължена. Заради големия интерес към програмата „Осигуряване на топъл обяд” е изготвено и подписано искане за удължаване на проекта от страна на община Кюстендил. Срокът за изпълнение на дейностите по проекта се увеличава до 31 декември 2019 г. Община Кюстендил изпълнява проект, който се финансира от Фонд за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица по Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане, процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

Осигуреното проектно финансиране е в размер на 689 656 лв.

Безплатен топъл обяд – супа, основно ястие, десерт и хляб, ще получават 300 нуждаещи се лица, които са изпаднали в неблагоприятно социално положение. Храната се приготвя от Комплекс за социални услуги-Кюстендил и се предоставя на потребителите в общинската социална трапезария.

Лицата, които са включени в проекта „Осигуряване на топъл обяд -2016-2019” в общината, се подбират по списъци, предоставени от Дирекция „Социално подпомагане“ – Кюстендил.

Реализацията на този проект е част от целенасочената социална политика, която община Кюстендил развива в подкрепа на хората, живеещи в материално лишение и в риск от социална изолация.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular