Красимир Стефанов, Стефан Стефанов и Недко Боюклиев заеха първите места на шампионата по дрифт на летището край Сапарева баня

Класиралите се на първо, второ и трето място - Красимир Стефанов (в средата), Стефан Стефанов и Недко Боюклиев
  • Победителят получи 500 лв. награда, вторият – 300, а третият – 200  лв.

 

Красимир Стефанов е първи на състезанията в два клас Про1 от първия кръг от националния шампионат по дрифт, проведен през уикенда от Българската федерация по автомобилен спорт (БФАС) община Сапарева баня на летището край курорта. Варненецът Стефанов, който е трикратен шампион на България, се състезава с Nissan Silvia S14. На второ място се класира Стефан Стефанов от Добрич, с BMV 3. Трети е Недко Боюклиев от Велико Търново, състезавал се също с BMW 3. И трите коли са с над 500 конски сили.

На състезанията мериха сили 45 дрифтъри от страната и чужбина. Публиката наброяваше около 3 000 души.

„Всичко мина много добре. Времето беше подходящо и нямаше никакви инциденти. Пистата беше обезопасена на най-високо ниво. Публиката беше впечатляващa. Абсолютно всички останаха доволни от решенията на съдията, от организацията на събитието”, коментира Владимир Ваклинов – председател на комисия „Дрифт” към БФАС.

Както писахме, шампионатът на летището край Сапарева баня се провежда за 5-а поредна година. Сега той бе съпътстван от богата шоу програма. Осигурен бе и кетъринг с готвачи, участници в „Мастършеф”. За любителите на автомобилния спорт имаше ретро парад на коли.

Шампионатът продължава с още 3 кръга – в София, Сливен и Бургас.

До редакционното приключване на броя резултатите от състезанията в клас Про2 не бяха ясни, затова ще бъдат публикувани утре.