Съдия Узунова пуска на свобода срещу 20 бона арестувания за наркоразпостранение Юлиян Кафалджиев от Петрич

32-годишният мъж престоя в ареста 2 месеца и половина, в дома му са открити 13 275 евро, 2525 лв. и 17,51 грама кокаин

Петричанинът твърди, че е бит от полицаите, адвокатът му пуснал жалба

32-годишният Юлиян Кафалджиев от Петрич излиза на свобода срещу парична гаранция от 20 000 лв. През лятото той бе арестуван за наркоразпространение. Рекордната гаранция бе определена от окръжния съдия Диана Узунова, която уважи искането на защитата за изменение на мярката му „задържане под стража“ в по-лека. Така след два месеца и половина зад решетките Юлиян Кафалджиев има шанс за излезе навън, ако успее да събере голямата сума пари.

При полицейската операция, проведена на 27 август, в обитавания от него дом са открити 13 275 евро, 2525 лв. и 17,51 грама кокаин. Тарашът е направен, след като първоначално полицейските служители от сектор ПКП при ОДМВР – Благоевград и РУП – Петрич задържат две лица, които твърдят, че закупили по една доза от около 0,5 грама наркотично вещество – кокаин, от него. При първоначалното разглеждане на мярката му 32-годишният петричанин беше с бинтована глава и обясни, че е бит от полицаите. Освен по главата имал рани и по краката, които му били нанесени вечерта пред блока, където го чакали полицаите. За упражненото насилие той се е оплакал на разследващия полицай, за което адвокат Пенко Ненов заяви, че ще пусне жалба срещу действията на служителите от МВР. Определението за парична гаранция може да се обжалва.

 

1 COMMENT

  1. Един въпрос-може ли да докаже произхода на парите, намерени в дома му и най-вече на тези 20 000 лева, които ще плати като гаранция.

Comments are closed.