Wednesday, May 8, 2024
HomeСпорт„Септември” (София) удържа „Вихрен” в Сандански, санданчани пуснаха два гола и отпаднаха...

„Септември” (София) удържа „Вихрен” в Сандански, санданчани пуснаха два гола и отпаднаха от турнира за купата

След гол още в 9-ата минута „Вихрен” се хвърли в атака, гредите и късметът опазиха мрежата на гостите суха

 

Пред 500 зрители, дошли на градския стадион в Сандански за сблъсъка от турнира за Купата на България, „Вихрен” загуби с 0:2 сблъсъка с елитния „Септември” София.

Двубоят започна отлично за гостите, които вкараха първия си гол още в 6-ата минута след грешка на вратаря на санданчани.

След центриране на Крис Гади в наказателното поле на „Вихрен” и грешката на стража Стефано Кунчев Васил Калоянов откри резултата.

Това не отчая възпитаниците на Петър Златинов и те притиснаха гостите в собственото им поле. Антонио Ласков и Александър Якимов от „Вихрен” пропуснаха да изравнят резултата.
щурмът на санданчани не продължи и през второто полувреме, но те така и не стигнаха до гол и стражът на Янко Георгиев опази мрежата си суха.

„Септември” оцеля и в 81-вата минута, след меле в тяхното наказателно поле. При центриране нападателите на „Вихрен” отправиха серия от удари, но гредите помогнаха на столичния вратар топката да не влезе във вратата.

В самия край на мача гостите намериха неподготвена защитата на „Вихрен” и Крис Гади изпрати топката в мрежата зад Стефано Кунчев за 0:2.
„Несправедлив резултат на база показаната игра на терена. За мен този мач беше на кантар. За жалост груба грешка на вратаря Стефано Кунчев бе причина да започнем мача с негативен резултат. Не се сърдим, разбира се, на нашия страж, защото такива неща се случват във футбола. Пропиляхме своите голови възможности на няколко пъти след като диктувахме играта на терена. Върхът бе в 81-ва минута, когато на два пъти гредите помогнаха на отбора на „Септември” София. Независимо от загубата, ръководството на клуба дава много добра оценка на футболистите, които взеха участие в този мач и изразходваха много сили и енергия. Успешен дебют и за младия новопривлечен футболист Стивън Славков. Радващото е, че младите футболисти, рожба на ДЮШ на „Вихрен”, растат от мач на мач. Вече мислим за двете срещи ,които трябва да изиграем до края на седмицата.

В петък в град Гоце Делчев ще играем мач за Купа АФЛ от 11.30 часа, а на следващия ден, събота, ще гостуваме на „Балкан” (Ботевград) в мач от 7-ия кръг за първенството на ЮВГ”, сподели адвокат Михаил Михайлов от УС на ФК „Вихрен”.

RELATED ARTICLES

Most Popular