Thursday, May 9, 2024
HomeРегионРазлогВихрен надигра дубъла на ЦСКА и хвърли в екстаз над 500 фенове...

Вихрен надигра дубъла на ЦСКА и хвърли в екстаз над 500 фенове в Сандански

Левски II (София) се наложи над Пирин Разлог, вторият отбор на Славия отмъкна три точки от „Сливнишки герой“

Ташко СУЛЬОТОВ
Три отложени мача за първенството на ЮЗ Трета лига се играха в сряда следобяд.

На стадион „Сливнишки герой“ в град Сливница по искане на старши треньора на Славия II Иван Иванов ръководеният от него отбор домакинства на местния тим,

защото по това време на стадион „Александър Шаламанов” в квартал „Овча купел“ се игра мачът от Ефбет лига между мъжкия представителен тим на белите и Левски (София).
Мачът беше много оспорван, изпълнен с доста интересни моменти и пред двете врати. И двата отбора имаха създадени голови положения, но поради липсата на точност в завършващата част на удара не успяха да се реализират. В 75-та минута след изпълнение на фаул от страна на Наско Кехайов, намиращият се на втора греда капитан Валентин Петров с крак изпрати топката в мрежата на Димитър Симеонов за 1:0.

Това попадение бе единственото в така оспорваната среща и донесе трите точки на младия тим на Славия II, воден от именития български треньор, който е и член на треньорския щаб на А националния отбор на България, Иван Иванов. След мача той сподели следното: „Двубоят беше равностоен. Имаше битка по целия терен. Нашият отбор владееше повече топката, но неточните подавания както на нас, така и на отбора на Сливнишки герой бе причина да не се отбележат повече голове. Радвам се, че с гол на Валентин Петров записахме победа и прибавихме три точки към актива си. Вече мислим за мача срещу Марек, който ще изиграем на стадион „Овча купел“ в събота. Ще играем срещу лидера в групата, но се стягаме за пореден успех”.
Коментарът на Петър Малинов от треньорския щаб на Сливнишки герой: „В мача срещу дубъла на Славия излязохме на терена без наказаните Йордан Тодоров и Атанас Няголов, контузения Александър Котарков и невъзстановения Петър Малинов-младши. Невъзстановен е, но взе участие Василийе Милованович. Много ме е яд, че загубихме мача от статично положение и оставихме непокрит на задната греда голмайстора на Славия II Валентин Петров. В интерес на истината, в отбора, воден от Иван Иванов, който няма нужда от представяне, играят много талантливи футболисти, които ги очаква голямо бъдеще”.
Това беше отложен от 8-ми кръг на първенството мач заради участие на футболисти от Славия II в национални гарнитури и в младежката шампионска лига.
В група Б се изиграха две срещи, като първата бе

Пирин Разлог – Левски II (София) – мач, отложен от 7-и кръг на първенството на ЮЗ Трета лига

заради участие на футболисти на сините в национални юношески гарнитури. Двубоят бе спечелен от възпитаниците на Елин Топузаков – Левски 2, с автогол на вратаря на домакините Захари Димитров и на Антон Иванов.
Много добро съдийство, с много движение по терена, което рядко се случва напоследък по стадионите в Югозападна България. Става дума за главния арбитър Иван Донев и неговите асистенти Йордан Гошев и Венелин Иванов.
„Добър мач за нашия отбор. Дано и в следващия мач, който ще бъде срещу отбора на Рилски спортист на втория терен на стадион „Георги Аспарухов“, да бъдем на същото ниво. До 15-та минута два пропуска направиха Боби Рупанов и Кристиян Белмустаков. В 20-та минута след удар от 30-тина метра топката уцели напречната греда отвътре, тупна зад голлинията и след това се удари в гърба на вратаря Захари Димитров и резултатът бе открит за 0:1. Домакините през първото полувреме разчитаха на центрирания от корнери и фаулове, което не им донесе нищо добро. През втората част на мача нашият отбор беше далеч по-добре физически, по-свеж и диктуваше темпото на играта. Непростими пропуски направиха Васил Василев, Кристиян Белмустаков, Боби Рупанов и Калоян Стрински. В 65-та минута при контраатака на нашия отбор Антон Иванов надбяга защитата на Пирин Разлог и сам срещу вратаря Захари Димитров го преодоля за 0:2”, сподели Елин Топузаков.

И поглед към втората среща: Вихрен и ЦСКА-II София се срещнаха на градския стадион в Сандански.

Този мач бе отложен от 7-и кръг на първенството на ЮЗ Трета лига заради участие на червени футболисти в юношеските национални гарнитури.
Като цяло срещата беше изпъстрена с много интересни моменти. Първия гол в срещата отбелязаха домакините. Това стана в 5-та минута след пробив по фланга на Леонардо Силва-Лео, който центрира в наказателното поле на гостите и с глава Александър Якимов изпрати топката неспасяемо зад Илия Шаламанов за 1:0. Вторият гол отново бе във вратата на гостите. След центриране в 10-та минута на Руслан Иванов от фаул Рафаил Пърликов с глава простреля Илия Шаламанов за 2:0. Това не отчая футболистите на Стамен Белчев. Набързо с голове на Марк-Емилио Иванов Папазов в 28-ма минута и Мартин Сотиров в 43-та минута резултатът бе изравнен за 2:2, като се запази до края на първата част на срещата.
През второто полувреме футболистите на двата отбора търсеха бърза развръзка с отбелязване на гол, но не се получаваше. Имаше битка повече в средата на терена. Третият гол за домакините, последен в срещата, отбеляза Раиф Мурадов след отлично центриране от корнер на Руслан Иванов. Над 500 зрители, дошли да наблюдават мача, изпаднаха в екстаз след отбелязването на третото победно попадение за своя любим отбор. Мачът бе изгледан и от собственика и финансов благодетел на Вихрен Константин Динев в компанията на ръководството на клуба.
След мача мнения дадоха:
Ивайло Василев, старши треньор на Вихрен: „През първата част на двубоя отбелязахме две попадения, но допуснахме грешки и се стигна до изравняване. След почивката играхме по-слабо, но вкарахме решителен гол и спечелихме трите точки. Срещнахме един много добър съперник, с талантливи футболисти, водени от известния наш треньор Стамен Белчев. Вече мислим за следващия ни домакински мач, в който ще премерим сили с отбора на Оборище (Панагюрище). Ще направя всичко възможно момчетата да се възстановят и да може да бием отново“.
Стамен Белчев-старши треньор на ЦСКА II: „Като цяло съм доволен от играта на момчетата, но има още какво да се желае. Допуснахме два гола в нашата врата от статични положения. Заиграхме добре и с голове на Папазов и Сотиров изравнихме резултата. На два пъти Илиян Антонов и веднъж Павел Жабов не успяха отблизо да огорчат вратаря на домакините. Главният съдия Борис Тончев подмина дузпа в 79-та минута в наша полза, след като бе повален Илиян Антонов вътре в наказателното поле на Вихрен, но вместо наказателен удар арбитърът показа жълт картон на нападателя ни за симулация, което не отговаря на истината. Няколко минути по-късно му показа втори жълт и червен картон и доиграхме мача с човек по-малко“.

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

  1. стига писахте глупости бе…… какви 500 фенове???? нормални ли сте??? на стадионо имаше не повече от 70 човека.

  2. На 100 човека им вика 500 то психар Ташко. Утре и 5000 може да напише. Яко смешен писач

Comments are closed.

Most Popular