Friday, May 10, 2024
HomeРегионВодосвет за здраве и мир по пътищата бе отслужен в Самоков

Водосвет за здраве и мир по пътищата бе отслужен в Самоков

Водосвет за здраве и мир по пътищата бе отслужен на кръговото кръстовище в Самоков от ставрофорен иконом Михаил Колев, архиерейски наместник на Самоковската духовна околия. Той призова към внимание и безопасно шофиране, защото човешкият живот не струва няколко спестени минути.

„През последните седмица на територията на общината имаше трагични случаи и неслучайно сме на това място, където преди години имаше доста смъртни случай. Благодарение на това, че се направи кръговото кръстовище, те се ограничиха. Въпреки всичко, се вижда, че из града се шофира с превишена скорост, не липсват и смъртни случаи, затова се направи и този водосвет“, каза на свой ред кметът на Самоков Владимир Георгиев.

Инициативата е и в знак на съпричастност към хората, които излязоха на протест, в подкрепа на семействата на жертвите на ПТП, посочи Георгиев. Началникът на Районното управление Янко Рогачев бе категоричен, че организацията на контрола по пътищата е засилена, но превенцията е много по-важна.

Преди дни бяха монтирани нови табели по инициатива на Община Самоков, съвместно с РУ. Една от табелите е поставена на входа на Самоков откъм Боровец и призивът цели водачите да повишат вниманието си. Веднага, след камерата за измерване на скоростта на улица „Македония”, стои призивът да се пазят хората на пътя. По този начин, влизайки в града, водачите са предупредени да намаляват скоростта и да се съобразят с пешеходците. Другите две табели са монтирани на кръстовищата на обходния път с пътя за Дупница и пътя за София. Те са адресирани към тези, които напускат града да внимават за скоростта и да пазят себе си и останалите участници в движението.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular