Неочаквано! Двойникът на Бонучи напусна Марек

34-годишният Румен Сандев слага край на футболната си кариера

В навечерието на дербито от Втора лига между Беласица (Петрич) и Марек  (Дупница), централният защитник на тима от Дупница Румен Сандев обяви край на кариерата си.

Новината се оказа изненадваща за феновете, защото бранителят беше титуляр във всичките четири мача от настоящото първенство.

С тима от Дупница, Румен Сандев спечели промоция от Трета лига за Втора. Благоевградчанинът изигра близо 300 мача в професионалния футбол с фланелката на Малеш(Микрево), Пирин (Благоевград), Арда (Кърджали), Септември (София) и Струмска слава (Радомир).

От ръководството на ФК Марек потвърдиха новината.

„От един месец бяхме уведомени от футболиста, че смята да се отказва от активна състезателна дейност. Основната причина за това е, че няма физическа издръжливост за нормално участие във Втора професионална лига, според него. Помолихме го да остане поне до края на есенния дял от първенството, но след разговор със съпругата му са достигнали до решението, че трябва да се откаже от активна състезателна дейност и да започне работа“, каза за Вяра президентът на футболния клуб от Дупница Васил Василев. „Считано от 14 август Румен Сандев не е вече част от мъжкия отбор на ФК Марек, за което искрено съжаляваме. Той е със съществени заслуги за влизането на отбора във Втора професионална лига. Умееше да създава дух сред колегите си, да ги окуражава във всеки един мач, независимо къде играеше нашия отбор. Няма да бъде прекалено, ако споделя, че той е с особени заслуги като стълб в защитния вал да не допуснем гол в нашата врата“, допълни Василев.

„В момента мислим да отдадем заслуженото на досегашния ни централен защитник Румен Сандев. В най-скоро време ще го направим по тържествен начин, защото той го заслужава. Няма да мислим за привличане на нов футболист. Неговото място зае Раиф Мурадов. Известно е, че Боян Стойнев и Росен Йорданов, които в момента са в нашия отбор, бяха отлична централна защитна двойка в отбора на ФК Кюстендил, каза още президентът на Марек.

Румен Сандев слага край на кариерата си на 34-годишна възраст. Интересно е да се отбележи, че той е сравняван с Леонардо Бонучи  поради визуалната си прилика с италианския европейски шампион.И Сандев, и Бонучи се подвизават на поста централен защитник, като единствените разлики между двамата са във височината и годините. Състезателят на Ювентус е със 7см по-висок от нашенеца и с половин година по-голям.

Ташко СУЛЬОТОВ