„Марек“ завърши наравно 2:2 на „Бончук“ срещу „Балкан“ (Ботеврад), домакините изравниха с голове на Робертино Атанасов и Джордж Николов в рамките на две минути

Двубоят между „Балкан“ и „Марек“ завърши без победител

 

В предпоследния си мач и последно гостуване в Югозападната трета лига отборът на „Балкан“ завърши 2:2 срещу „Марек“ в Дупница на стадион „Бончук“. Гостите от Ботевград  изиграха много силен мач, вкараха два гола и поведоха с 2:0, изпуснаха още няколко чисти положения, но допуснаха две попадения в рамките на две минути и могат да съжаляват, че не спечелиха.

Цветелин Цаковски вкара още в 4-ата минута за 0:1. Тогава той умело прехвърли вратаря на домакините Пламен Младенов. След това отново той в 21-ата не можа да вкара сам срещу вратаря.  В самия край на полувремето Ивайло Златев  след красив плонж и удар с глава не успя да удвои  резултата.

Първата опасна атака  футболистите на домакините сътвориха в 31-вата минута, когато Даниел Димитров, а след това и Даниел Георгиев, не бяха с точен мерник срещу вратаря на гостите.

Десет  минути след подновяването на играта гостите поведоха с 2:0, като отново голмайстор бе Цветелин Цаковски. Тогава Цаковски отне топката и със  самостоятелна акция от дълбочина преодоля около 30-тина метра с кълбото и необезпокояван от никого го изпрати за втори път в мрежата на Пламен Младенов за 2:0. Футболистите на „Балкан“ продължиха да контраатакуват опасно, но за тяхно съжаление направиха пропуски от много удобни позиции.

Футболистите на „Марек“ търсеха начин за промяна на резултата в своя полза, и успяха, като с голове на Робертино Атанасов и Джордж Николов в рамките на две минути изравниха за 2:2.

Следващия мач на отбора на „Марек“ е в събота срещу „Велбъжд“ в (Кюстендил).