Thursday, May 9, 2024
HomeРегионДупницаДангов връща VI управление: Инспектори ще бъдат „очите и ушите” на администрацията

Дангов връща VI управление: Инспектори ще бъдат „очите и ушите” на администрацията

Инспекторат ще контролира спазването на реда в Община Дупница. Новото бюджетно звено ще се състои от два екипа, всеки от който с по четирима души. По почина на някогашната комунистическа власт, те ще бъдат „очите и ушите на администрацията”, съобщи на пресконференция градоначалникът Първан Дангов.

Освен да „слухтят” и да „докладват” на властта, новите служители на заплата към администрацията ще бъдат натоварени със задачата да следят за спазването на обществения ред, законовите и подзаконовите нормативни актове, както и общинските разпоредби.

Инспекторите ще имат правото да издават предупредителни протоколи и да налагат глоби на нарушителите, уточни още градоначалникът.

Така броят на съгледвачите по спазване на обществения ред в Дупница ще набъбне драматично и ще прехвърли 30 души.

Припомняме, че на 21 март изтече срокът за избор на частна охранителна фирма. Обявената чрезвичайно спешно обществена поръчка бе за осъществяването на физическа охрана за колосалната сума от 560 700 лв. без ДДС или 672 840 лв. с ДДС. Срокът на договора е за 12 месеца.

Покани бяха изпратени на три фирми от Пловдив. Това са „Титаниум Гард“, „Алфа СОТ Секюрити“ и „Брадърс Секюрити груп“. Съгласно подадената заявка, общината се нуждае от още 23-има охранители. Всички те ще следят за спазването на реда в сградата на Общината, Градската градина, парк „Рила“, на гробищния парк, автогарата и други общински обекти. Резултатите от проведената процедура по избор на изпълнител така и не са обявени публично, но едно със сигурност е ясно – общо 31 човека ще получават заплата за почти сходна дейност, а 62 очи и уши ще имат задачата „да докладват за нарушения”.

„Явно Дангов има намерение да възроди структурите на VI управление. Както е тръгнало, ще се върнем към времето на роднина – милиционер, роднина – милиционер. Властта ще се крепи на доноси и доклади. Явно не е разбрал, че живеем в 2024 год. До вчера търсеше подслушвателни устройства по кабинетите, от днес ще праща пазванти да респектират и слушат хората”, коментират дупничани.

Припомняме, че според бивши служители на общинска администрация една от причините за крупния ремонт в кметския кабинет е била страх от наличието на подслушвателни устройства. Това наложило работниците да къртят до бетон и да търсят „бръмбари” зад старите мебели и дървена обшивка. „Очевидно опасенията на дупнишките управници продължават да са на дневен ред, след като се обграждат с безчетен брой частни и общински охранители, които да ги вардят. На това се казва доверие в хората”, дискутират местните.

RELATED ARTICLES

Most Popular