Пълен популизъм!Кметът Първан Дангов върна „въртележката” на входа на община Дупница

Служители на Община Дупница отново монтират т.нар. въртележка на входа на кметството. Сащисани от гледката граждани изпратиха фотоси от поставянето на новите ограждения и връщането на стария пропускателен режим в сградата. „Пълен популизъм! Няма друго определение за случващото се…През цялата предизборна кампания една от основните опорки на Дангов бе как ще махне „въртележката” и хората ще могат да се придвижват свободно в сградата. Минаха няколко месеца и явно всичко забрави. Има голяма доза арогантност и цинизъм в подобни действия”, гласи съпътстващият коментар към изпратените фотоси. Припомняме, че демонстративното демонтиране на турникета на входа на общинска администрация съвпадна с тържествената сесия по встъпването в длъжност на новоизбрания кмет Първан Дангов.

„След 12 год. преградите падат, демонтираме ротативката.Общината вече е свободна за гражданите”, заяви градоначалникът П.Дангов в първите минути след положената клетва. По думите му т.нар. въртележка е била сред основните дразнители за гражданите и олицетворение на начина на управление на предишното общинско ръководство начело с кмета инж. Методи Чимев. Това бе и основната причина преградата да бъде демонтирана от ден 1-ви на встъпването му в длъжност в качеството на кмет на Община Дупница.

Дни по-късно служителите на администрацията бяха върнати 20 год. назад след като на входа се появиха бакалски тефтери, в които трябваше да записват стриктно всяко влизане и излизане от сградата. Вместо това да се случва чрез електронните устройства, заетите се редяха на опашка, за да напуснат работните си места. Очевидно нововъведеният пропускателен режим от кмета Първан Дангов породи още по-сериозно напрежение сред гражданите .Само преди месец в опит да се добере до градоначалника, възрастен мъж налетя на бой на портиерката при входа. Случаят бе регистриран в Районното управление на МВР –Дупница.

Сред последните ограничителни мерки за гражданите бяха да изчакват във фоайето на входа представители на търсените от тях отдели, както и да се придвижват само и единствено с асансьор. Движението по стълбите бе забранено дори за майки с малки деца. Очевидно към днешна дата Община Дупница се връща към т.нар.въртележки на входа, а Първан Дангов ще има възможността пръв да завърти ротативката. И ако в предишния мандат турникета се появи по време на пандемията и целеше спазването на ковид-мерките, то в настоящия вероятно ще изпълнява ролята на щит срещу „народната любов”.