Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупницаДангов отстрани и главния архитект на община Дупница Славка Петкова

Дангов отстрани и главния архитект на община Дупница Славка Петкова

Изненадващо освободена от длъжност е главният архитект на Община Дупница Славка Петкова. В четвъртък на свикана оперативка в отдел „Архитектура и градоустройство”, градоначалникът Първан Дангов е съобщил пред всички служители, че прекратява договора на арх.Петкова.

По непотвърдена информация, нейното място ще заеме арх.Тодорова, която работи в столичната община „Триадица”. Самата Петкова не е имала предварителен разговор с кмета Първан Дангов. Тя е научила за прекратяване на трудовите й взаимоотношения по време на същата оперативка.

Подробности за причините, довели до настъпилите структурни промени в отдел „Архитектура и градоустройство”, не бяха съобщени от ПР на община Дупница Андрей Богоев.

Славка Петкова е един от най-утвърдените архитекти в Община Дупница. Никога не е била политически ангажирана. През годините е работила в екипите на кметовете д-р Панчо Панайотов, д-р Пламен Соколов, арх.Асен Пилев и инж. Методи Чимев.

Извън администрацията на общината е била единствено по времето на кметовете Първан Дангов и инж.Атанас Янев, когато поста на главен архитект заемаха Милчо Христов и Александър Перухов.

Славка Петкова е поредната освободена от длъжност в общинска администрация, след встъпването в длъжност на новия градоначалник Първан Дангов. От ноември до днес т.нар. „политическа метла” премина през почти всички отдели в кметството. На пресконференция опозицията алармира, че част от служителите са били принуждавани „доброзорно” да подават молби за напускане, с цел избягване на дела от трудово-правен характер.

Припомняме, че дни преди провеждането на втория тур на изборите, настоящият кмет на Община Дупница Първан Дангов отправи публично обръщение към служителите на общинска администрация, в което ги увери да запазят спокойствие на работните си места и отрече да предстои „чистка” в кметството, ако спечели властта. Само няколко седмици по-късно в общината стартираха серия от кадрови промени.

RELATED ARTICLES

Most Popular