Десислава Йорданова откри изложба “Нарисувано с любов” в  Ихтиман

Младата художничка подари по една своя творба на най-малките посетители

Десислава Йорданова представи в Ихтиман изложбата си под надслов „Нарисувано с любов“.

Ихтиманци имат привилегията и удоволствието в рамките на един месец да се докоснат до изкуството на една млада художничка от град Батак. Тя има редица изложби в България.

Със своята дързост и много плам Десислава Йорданова още от малка твори своите невероятни творби. Повечето от рисунките са на различни цветя, изпълнени в прецизна графична или акрилна техника. Маниерът й напомня за изяществото на китайските или японските гравюри – ясен и точен рисунък, нежен цвят и топлота на излъчването – може би защото самата тя е необикновено красива и очите й греят запленяващо, каза директорът на Историческия музей в Ихтиман Велина Минева-Илиева.

Йорданова показа, че има и невероятно добро сърце. Подари на най-малките посетители в изложбата по една нейна творба.

“Аз също съм й благодарна, защото в моя дом греят нейните невероятни слънчогледи. Когато ги погледна, те ме зареждат.

Благодаря ти, Деси, за твоята усмивка, за твоя заряд, за твоето невероятно творчество! Бъди все така позитивна!”, допълни директорката на музея.

Зам.-кметът Даниела Панайотова изказа възхищение от таланта на младата художничка и подари кошница с цветя. На откриването присъстваха представители от Народно читалище „Слънце -1879 г.“, секретарят на МКБППМН Нина Алексиева и много млади ихтиманци.