Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионБлагоевградДеца измайсториха картичка за свещеника на Рилци

Деца измайсториха картичка за свещеника на Рилци

Благоевградското село обяви конкурс за рисунка и есе на тема „Рождество Христово“

С ръчно изработена картичка деца от благоевградското село Рилци зарадваха местния свещеник отец Георги Кацаров. Повод за подаръка са предстоящите празници по случай Рождество Христово. Картичката е дело на Катерина Вълкова и Елена Караджова. На нея е изобразена коледна елха, увенчана със златна звездичка. Красивият символ напомня за Витлеемската звезда, озарила света при раждането на Христос.

В навечерието на празниците децата на Рилци украсиха с разноцветни гирлянди и играчки елхата в двора на черквата “Св. пророк Илия”. Най-малките жители на селцето, което се намира на 3 км от Благоевград, се събраха в храма, за да научат повече за историята на Рождество Христово.

Същевременно стана ясно, че кметството в благоевградското село обяви конкурс за рисунка и есе на тема „Рождество Христово“. В него могат да участват деца от 4 до 14 години. Кметът Крум Крумов обясни: „Всички рисунки и есета ще бъдат качени във фейсбук групата на село Рилци. Хората от Рилци и членовете на групата ще оценяват творбите на децата. Крайният срок е 31 декември. Резултатите ще бъдат обявени на 7 януари. Тези, които са събрали най-много харесвания, ще бъдат наградени с книги и грамоти”.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular