Friday, May 10, 2024
HomeРегионСамоковДончо Зашев е новият зам.-кмет по финанси в Самоков

Дончо Зашев е новият зам.-кмет по финанси в Самоков

Кметът Владимир Георгиев представи пред медиите новоназначения зам. кмет по финанси Дончо Зашев в Самоков. “Виждате, че от години Община Самоков води политика за привличане на млади хора и се радвам, че успяваме да вкараме “свежа кръв”, с нова визия и нови идеи.” – каза кмета. Той благодари на досегашния зам. кмет Сия Шехтанова за дългогодишната й работа, като на нея е предложено да заеме длъжността, която изпълняваше, преди да стане зам. кмет, но тя е отказала.

 


Дночо Зашев през годините, след дипломирането си е изградил сериозна кариера в банковия сектор. До назначението си в общинска администрация, той изпълняваше длъжността директор на банка, клон София област. “За мен това е ново предизвикателство, което реших да приема. Едно професионално развитие няма само финансови измерение, ето защо поемам поста с амбиция, че ще се справя. Имах възможността да се запозная с екипа, с който ще работя и смятам, че ще постигнем високите цели, които сме си поставили.”
Дончо Зашев бе назначен на 11 май и за краткия си престой в администрацията, той успя да се запознае с голяма част от ангажиментите си. Материята не му е чужда, защото той от три години е общински съветник и член на комисията по “Бюджет и финанси”.

RELATED ARTICLES

Most Popular