Friday, May 10, 2024
HomeСкоростиЗа 8 000 лв. се продава този "военен" Mercedes W124 на шаси...

За 8 000 лв. се продава този “военен” Mercedes W124 на шаси от ML

Автомобилният ентусиаст Грег Роджърс от Атланта, Джорджия, пусна за продажба “военен” Mercedes-Benz 300E в стила на сериала Rat Patrol от 60-те години на миналия век. В обявата се появява под името ME43.

Майсторът работи по проекта си 37 години и всъщност прави колата от два Mercedes-а. Според информация от самия него той е монтирал каросерия от 300E (W124) с неработещ двигател и добър интериор върху шасито на счупен ML430.

За да създаде военен образ, майсторът използва части от различни модели Mercedes-Benz и от други автомобили. Един от основните щрихи е реплика на картечница MG42 на покрива. Нейната цев всъщност е кормилната колона на Mercedes-Benz ML, корпусът е ключалка за запалване, ремъкът е ангренажната верига, а пълнителите са инжектори. На калника от страната на пътника е монтирана кутия за боеприпаси.

Странният спойлер на предния капак е антикрило от 16 клапанов модел Mercedes-Benz 190E. Фаровете също са заимствани от автомобили на марката. Още по-забележима на пътя е вековната парна свирка на ME43, захранвана с въздух от въздушен компресор в багажника.

Салонът е почти изцяло оригинален. Въпреки че има взаимствани детайли от други автомобили. Например, таблото е взето от ML. На централната конзола има бутон за управление на редукторната кутия. Цената е само 4 500 долара, което се равнява на малко над 8 000 лв.

Освен “военния” ME43 в колекцията на майстора има модифициран Jeep Cherokee, който той превръща в пикап със задни светлини от Wrangler. Той също така събира в едно чифт всъдеходи Ford Bronco от първото поколение./ /fakti.bg

RELATED ARTICLES

Most Popular