Friday, May 10, 2024
HomeНовиниБългарияИзплащат пенсиите от петък 7 юли

Изплащат пенсиите от петък 7 юли

От днес започва изплащането на парите за болнични и майчинство

Националният осигурителен институт обяви датите за изплащане на обезщетения и пенсии през юли. От днес започва изплащането на паричните обезщетения за бременност и раждане, както и парите за болнични и майчинство.

От 7 юли – петък започва изплащането на пенсиите за юли, като в пощенските станции то ще продължи до 20 юли – четвъртък. Хората, които получават парите си по банков път, ще ги имат по сметките си още на 7 юли. От 1 юли всички пенсии бяха увеличени с 12 на сто по швейцарското правило,като минималната вече е 523,04 лева. Социалната пенсия за старост вече е 276,64 лв. (увеличение също с 12 на сто), като размерът на другите пенсии, несвързани с трудова дейност, също се повишават, тъй като се определят в процент от социалната пенсия за старост.

Увеличение на пенсията няма да получат 995 пенсионери, тъй като ограничението на тавана от 3400 лева продължава да важи. Няма да получат увеличение и 16 350 пенсионери, които получават пенсии, отпуснати през тази година – те подлежат на осъвременяване от 1 юли догодина.

RELATED ARTICLES

Most Popular