Почетен плакет за кмета на Ихтиман от турнир по самбо

Първи международен турнир по самбо за кадети на името на известния спортист от Ихтиман – Иван Докторов, се проведе в зала „София“ в столицата. Спортният празник бе организиран от Асоциацията на българскитесамбисти и Българската федерация по самбо, с подкрепата на Община Ихтиман и лично на кмета Калоян Илиев.

В състезанието участваха самбисти(кадети) от Гърция,Македония, Молдова и България (спортисти наЦСКА,Левски и Черните перли(Ихт). Турнирът беше открит от председателя на Българската федерация по самбо Димитър Димитров, като скъп гост на събитието бе съпругата на патрона Божидара Докторова. Черните перли с треньор Румен Барзов се представиха отлично, като завоюваха медали. Организаторите изказаха благодарности към Общинския съвет на Ихтиман, а кметът Калоян Илиев получи почетен плакет.

Иван Докторов е многократен медалист от световни и европейски първенства, световен шампион за ветерани, заслужил треньор и съдия от международна категория. Той е сред основателите на спортния тим „Боен клуб – Ихтиман“. Местните го описват като човек с голямо сърце и душа, който оставя сериозна следа след себе си. Направил много за бойният спорт в Ихтиман и децата в града.