Friday, May 10, 2024
HomeРегионКюстендилИнж. Здравчо Тодоров награди млади кюстендилски художници

Инж. Здравчо Тодоров награди млади кюстендилски художници

Инж. Здравчо Тодоров, директор на Регионална дирекция по горите-Кюстендил, награди отличените участници в  конкурс за детска рисунка. Награждаването се проведе в сградата на Регионална дирекция по горите-Кюстендил.

Конкурсът е иницииран по повод Седмица на гората, като тази година талантите рисуваха на  тема „Обичам гората и нейните обитатели. Млади художници бяха разделени в три възрастови групи, преобладаваха таланти от първи и пети клас.

По време на награждаването инж. Тодоров поздрави младите таланти и благодари за разнообразните и интересни творби.

“Над 160 рисунки пристигнаха в Дирекцията от талантливи деца. Искам да ви благодаря за тези красиви творби. Беше изключително трудно на комисията  да избере първенци сред толкова много и креативни произведения. Затова решихме да удвоим наградите във всяка възрастова група, каза инж. Тодоров.

За Регионална дирекция по горите инициирането на  конкурс за рисунка се превърна в традиция и  има за цел да даде възможност на децата от началните и средни училища на територията на двете области на дирекцията – Перник и Кюстендил, да проявят своето въображение, креативност и отношение към природата.

Отличените млади таланти получиха грамота, пособия да рисуване и рекламни материали от дирекцията.

RELATED ARTICLES

Most Popular