Ученици и експерти от РДГ-Кюстендил залесяваха и играха сред природата

Близо 50 ученици от  основни училища на Кюстендил, експерти от Регионална дирекция по горите-Кюстендил  и Държавно горско стопанство „Кюстендил“ залесяваха с  фиданки от черен бор в землището на с. Ломница, община Кюстендил.

Инициативата е по повод Седмица на гората и тазгодишното мото „Довери се на лесовъда“.

Инж. Димитър Здравков, заместник-директор на Регионална дирекция по горите  запозна  учениците с метода на  залесяване, разказа за необходимата  грижа и съхранение на фиданките от черен бор.

Сред красивата  природа учениците бяха ангажирани и с желание участваха в разнообразните игри и занимания, представени им от експерт  лесовъдите. Проведоха се лесовъдски игри по методите на горската педагогика. Всички ученици се включиха активно както в игрите, така и по време на залесяването.

В края на деня  получиха подаръци и  лакомства като спомен от забавния горски следобяд. Малчуганите обещаха, че няма да замърсяват природата, ще пазят гората от пожари,защото тя е  национална гордост и богатство.

Инициативата се осъществи съвместно  ТП ДГС  „Кюстендил“, ТП ДЛС „Осогово“ и  Югозападно държавно предприятие град Благоевград, което осигури лакомства за учениците.