Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаКирил Милов зарадва дупнишките деца на „Плувно лято 2021“

Кирил Милов зарадва дупнишките деца на „Плувно лято 2021“

Известният борец води физическата подготовка на малчуганите броени дни след участието си на Олимпиадата в Токио

Пом.-треньорът на националните гарнитури по плуване гл. ас. Качаунов демонстрира основите на спорта

Заниманията по плуване за дупнишките деца приключиха с голям успех и небивал интерес. Инициативата на Сдружение „Дупница Спорт“ събра общо три групи ученици от 1-ви до 4-ти клас на плувен комплекс „Еуфория“ в парк „Рила“. Във всяка група на „Плувно лято 2021“ имаше от 12 до 14 деца, които с огромно желание и интерес изучаваха основите на плуването.

Това е първата от многото планирани инициативи на Сдружение „Дупница Спорт“.
Децата се забавляваха, докато усвоят първите стъпки на плуването под зоркия поглед на треньори по плуване от НСА „Васил Левски“. Между занятията пък организаторите зарадваха участниците с вкусно хапване. Докато събираха сили на сянка, децата продължаваха да се забавляват. По този начин те завързаха нови приятелства помежду си.

Третата група проведе своите занимания на 9 и 10 август. Тя също беше сформирана изключително бързо поради големия интерес от страна на децата от Дупница.

Малчуганите получиха много приятна изненада, защото физическата подготовка беше водена не от кого да е, а от един от най-известните български борци – Кирил Милов. Само допреди няколко дни дупничанинът беше на Олимпиадата в Токио, където се представи силно и отпадна на четвъртфинал.

Самите тънкости в плуването пък децата научиха от доказан специалист на национално ниво. Това бе гл. ас. Михаил Качаунов, който е преподавател и докторант към Катедра „Водни спортове“ в НСА „Васил Левски“ и помощник-треньор на националните гарнитури по плуване.

Накрая, подобно на малчуганите от първите две групи, всяко едно от децата получи шапка с козирка, грамота и плувна дъска, на която ще могат да усъвършенстват уменията, които са придобили по време на уроците.

„Всички групи се запълниха за отрицателно време, веднага щом обявихме „Плувно лято 2021“. Цялата инициатива премина повече от чудесно и надмина и най-смелите ни очаквания. Децата се забавляваха искрено, а и получиха основата за красивия спорт плуване, над която тепърва ще надграждат. Много сме радостни, че успяхме да доставим такова щастие на дупнишките деца. За следващото лято планираме още по-мащабно мероприятие. Ще има импровизирана класна стая до басейна. Така децата хем ще водят физическа подготовка и ще плуват, хем ще учат английски и испански език“, коментира пред „Вяра“ председателят на Сдружение „Дупница Спорт“ Георги Наумов.

Следващото мероприятие, организирано от сдружението, ще започне на 18 септември. Тогава ще бъде дадено началото на турнира „Купа Дупница“, който ще събере именити ветерани от цяла Югозападна България. Датата изобщо не е избрана случайно, тъй като на 13 септември „Марек“ побеждава „Абърдийн“, предвождан от именития шотландец сър Алекс Фъргюсън. Великият български футболист Емил Костадинов е потвърдил пред организаторите, че ще присъства на откриването на надпреварата.

Димитър ИКОНОМОВ

RELATED ARTICLES

2 COMMENTS

Comments are closed.

Most Popular