Friday, May 10, 2024
HomeРегионДупницаКметът М. Чимев напомни на МРРБ за водата в Самораново

Кметът М. Чимев напомни на МРРБ за водата в Самораново

С депутата Радослава Чеканска настояват за ускоряване на  финанирането, очакват резултати до дни

 

До няколко дни се очаква конкретен отговор от МРРБ във връзка с поетия ангажимент за осигуряване финансов ресурс за подмяна водоснабдителната мрежа на село Самораново. Това стана ясно след приключилата днес официална среща по темата на кмета инж.Методи Чимев със зам.министъра Веселина Терзийска. Работната среща бе инициирана от инж.Чимев и организирана от народния представител Радослава Чеканска.

Radoslava Chekanska
Радослава Чеканска

“Темата е належаща за решаване и хубаво е, че вече има редовен кабинет. В последната година и половина проблемът бе поставян пред трима служебни министри, работехме по насоки от министерството и сме ги изпълнили изцяло. Запознах министър Терзийска в конкретика с проблема, с поетите ангажименти от Министерство на правосъдието и МРРБ в посока осигуряване на ресурс. Затова поставих настоятелно проблема и последващите действия по разрешаването му. Получих подкрепа от министър Терзийска за съвместното разрешаване на проблема и очаквам в следващите дни резултати от днешната среща. С подмяната на водопровода не само ще минимизираме загубата на вода, но ще повишим налягането в североизточната част на селото, ще намалим незаконната консумация и спестяване на водни количества, с което ще се подсигури водоподаването по време на повишената сезонна консумация и жителите няма да страдат вече”, обясни инж.Чимев.

“Обсъдихме още две теми, които обаче са обект на още срещи и коментари, предимно експертни. Когато имаме някакви резултати по тях – ще бъдат обявени”, заключи инж.Чимев.

RELATED ARTICLES

Most Popular