Жители на с. Овчарци настояват за поставянето на легнали полицаи на главния път 

Проблемът е поставен по време на приемна на областния управител Ал.Пандурски

Неспазване на ограниченията и каране с висока скорост в малките населени места бе един от проблемите, които жители на сапаревобанското село Овчарци поставиха на вниманието на областния управител инж. Александър Пандурски по време на негова приемна. Местните хора настояват за поставяне на легнали полицаи на главния път в Овчарци или за подходяща сигнализация, за да бъдат по-внимателни шофьорите и да не се случи инцидент с фатален край. Пътят през селата, който свързва Сапарева баня с Дупница, е част от републиканската пътна мрежа.
Освен поставянето на легнали полицаи, бе подаден и сигнал за нерегламентирано спиране на тежки превозни средства на площада в Овчарци.

Жители на населено място настояват да се сложи знак, че е забранено за паркиране и престой на тирове.
“Трябва да се обърне внимание и на състоянието на детската площадка в двора на бившото училище, както и на самия двор”, поискаха още овчарченци.
Инж. Пандурски и неговият екип получиха и покана за участието в кръгла маса, която ще се проведе на 16 септември в Сапарева баня. Темата на събитието е “Здравословните води на България: икономически и социални ползи”. В кръглата маса участие ще вземат експерти от различни области – медици, уелнес и СПА, образование, както и представители на местната общност.
Инж. Александър Пандурски проведе изнесена приемна в община Сапарева баня, за да улесни гражданите, които нямат възможност да пътуват до областния център Кюстендил, за да се срещнат и потърсят съдействие от него по различни проблеми и казуси.
В четвъртък неговият заместник Кристиян Иванчов ще се срещне с жители на община Дупница. Приемната е от 11:00 до 13:00 ч. и ще се проведе в партерната зала на Общината.