Кметът на Големо село Васил Васев оглави местната ловна дружинка

Кметът на бобовдолското Големо село Васил Васев стана председател на ловната дружинка в района, обхващащ землищата на Големо село, Мало село и Мламолово. Васев оглави 18-а ловна дружинка-Мламолово към Сдружение „Дупнишко ловно-рибарско дружество”-Дупница на събрание в събота вечерта. Изборът е проведен, след като досегашният председател – дупнишкият адвокат Николай Николов, си подал оставката.

„Тъй като адв. Николов подаде оставка, проведохме избор за нов председател. Бях предложен и за мен гласуваха 28 души. Надявам се да оправдая доверието, което получих. Работата, която ни предстои в момента, е изграждане на хранилки, направа на солища и дивечови ниви. Имаме три дивечови ниви, сега ще засеем още една. Не може само да ловуваме, трябва и да се грижим за дивеча. Така даваме пример и на по-младите в дружинката”, коментира новият председател.

Васев е ловец от 16 години. За първи път оглавява ловната дружинка, състояща се от 56 души. Зад гърба си има 23 г. стаж като старшина в армията. Трети мандат кмет е в родното си Големо село. Занимава се и със земеделие. На 25 март ще навърши 56 години.

Юлияна КОЛЧАКОВА