Thursday, May 9, 2024
HomeРегионПерникОткриват театралния фестивал „Арлекин” в Перник

Откриват театралния фестивал „Арлекин” в Перник

23 театрални състави ще вземат участие в Осмия Международния детско-юношески театрален фестивал „Арлекин“ в Перник. Фестивалът започва утре /8 юни/ и ще продължи до 11 юни включително. Той се организира от Обединения детски комплекс и Община Перник, а сред участниците има театрални състави от Румъния и Италия.

Пред публиката в Перник ще бъдат представени 31 спектакъла. Сред тях „Сън в лятна нощ по Шекспир”, „Предложение” по Чехов, „Сватбата на мишока Мики“ по Николай Фол, „Палечка по Андерсен, епизод от Комедия дел Арте и др. Програмата включва също куклени спектакли, пърформанси, ателиета за деца с ролеви занимания. Представленията ще се играят на различни сцени в града. Сред участниците има театрални състави от София, Благоевград, Враца, Кюстендил, Пазарджик, Банкя.

В официалното откриване на фестивала ще се включи 18-годишната солистка на Детско-юношеския фолклорен ансамбъл “Граовче” към ОДК в Перник Цвета Страхилова, която се завърна от успешна костно-мозъчна трансплантация в Германия. Фестивалът се финансира от Община Перник и е под егидата на кмета Станислав Владимиров.

RELATED ARTICLES

Most Popular