Friday, May 10, 2024
HomeРегионПетричПостоянен арест за пастир, душил и пребил до смърт отец Папудов в...

Постоянен арест за пастир, душил и пребил до смърт отец Папудов в Петричко

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство за извършено умишлено убийство.

Понастоящем е установено, че около 18,30 ч. в понеделник в къща в с. Кладенци, община Петрич, бил убит собственикът на имота – 80 годишният Кирил Папудов, бивш свещеник.

Пострадалият бил душен, били му нанесени удари в областта на лицето и причинени фрактури на ребра.

Извършителят на деянието е установен. Това е 44-годишният Т.Р., който е пастир в селото. Той е привлечен към наказателна отговорност и с постановление на наблюдаващия прокурор е задържан за срок до 72 часа.

В четвъртък по искане на Окръжна прокуратура – Благоевград съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо обвиняемия.

Разследването по делото продължава.

Припомняме, че 80-год.Кирил Папудов бе открит мъртъв в дома си. Намерил го е синът му, който живее в Петрич, но отглежда животни в селото. Всеки ден ходил при баща си, за да му носи храна и да го види как е. Във вторник го намерил мъртъв и се обадил на всички роднини за погребение.  Когато започнали да го преобличат, открили, че има наранявания по главата и тялото и синът се обадил в полицията.

Назначената аутопсия е установила, че е починал в резултат от побой.

В последните години отец Кирил живееше с баба Елена Ковачева, но тя почина преди година, припомня „24 часа“. Бившият свещеник бе хващан няколко пъти с канабис в дома му. Имаше и условни присъди за отглеждане и притежание на канабис. Пред съда обясняваше, че конопът е останал от починалата му жена Мария, която си лекувала болежките с отвара от наркорастението.

В последните десетина години обаче не е имал прояви, свързани с отглеждане на марихуана.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular