Осъдиха на 6 г. затвор петричанин, блудствал с 30-годишна и я заплашил с отвертка

В кратък срок приключи наказателно преследване по отношение на лице, обвинено от Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, за извършено престъпление по чл. 150, ал. 3, пр. 2, вр. ал. 1, пр. 1 от НК – блудство.

В нощните часове на 26.09.2023 г., в неосветена част на междублоково пространство, обвиняемият М.С. нападнал 30-годишна жена. Той държал пострадалата със сила за ръка, заплашил я с отвертка и извършил с нея действия с цел да удовлетвори полово желание без съвкупление.

На следващия ден М.С. е бил привлечен към наказателна отговорност и задържан.

По време на разследването на престъпното деяние е било установено, че обвиняемият е осъждан, изтърпял е ефективна присъда от 7 години „лишаване от свобода“ за изнасилване, придружено с грабеж при опасен рецидив.

Обвиняемият е бил предаден на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич.

Съдебното производство се проведе по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. Районниятсъд в гр. Петрич постанови присъда, с коятопризна М.С. за виновен. На основание разпоредбата на чл. 58 а от НК той е осъден да изтърпи ефективно наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години при строг режим.