Friday, May 10, 2024
HomeРегионБлагоевградСлужебният кабинет помете областните управители! Новият губернатор на Кюстендил Ал. Пандурски от...

Служебният кабинет помете областните управители! Новият губернатор на Кюстендил Ал. Пандурски от БСП: Ще работя за честни избори

  • Бившият митнически шеф Николай Шушков сменя Бисер Михайлов в Благоевград, Симеон Василев поема Перник

  • Бившият зам.кмет на Самоков Радослав Стойчев става губернатор на София-област

Служебният кабинет на Стефан Янев освободи областните управители и в трите области на Югозапада. От четвъртък работа започват изцяло нови лица. В четири областни администрации в страната местата на титулярите ще бъдат заети от досегашни техни заместници, но мярката е временна. До няколко дни и те ще бъдат сменени.

Виктор Янев

Александър Пандурски е назначен за областен управител на област Кюстендил след решение на Министерския съвет. От 2013 г. до март 2021 г. 66-годишният Пандурски заема длъжността ръководител на Областна пощенска станция – Кюстендил. Новият губернатор е роден в Дупница, където завършва средното си образование в местната гимназия, а висшето в МЕИ – гр. София. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Радиотехника“ от Техническия университет в гр. София.

Зам.-председател е на Общинския съвет на БСП – Кюстендил.

Николай Шушков

“Ново предизвикателство и нещо, което е част от живота. Ще работя за честни и прозрачни избори, за да има ясен вот от хората. Каквото мога от себе си, ще дам”, така коментира новото си назначение пред “Вяра” Александър Пандурски. Той допълни, че в четвъртък му предстои среща с досегашния областен управител Виктор Янев и след това може да даде повече информация за бъдещите промени в областната администрация.

Бисер Михайлов

Около неговото име се зашумя преди 2 месеца, когато на пресконференция тогавашните кандидати за депутати от БСП Румен Георгиев и Бойко Клечков сигнализираха, че той е “пенсиониран” набързо от заеманата от него длъжност началник на “Български пощи”-Кюстендил. “Два дни след откриване на предизборната кампания на 10 март от поста директор на “Български пощи” за Кюстендил беше уволнен Александър Пандурски. Причината е, че си е позволил да води кампания на БСП. И забележете – в 18 ч. след работно време беше уволнен, беше пенсиониран. Заповедта за бързо пенсиониране е подписана от главния изпълнителен директор на “Български пощи”, а не както трябва да стане – от прекия му ръководител на Западен регион. Тук става дума за мероприятие след работно време”, коментираха тогава от БСП-Кюстендил.

Симеон Василев

Николай Шушков пък е назначен за областен управител на област Благоевград. В периода 2009 – 2010 г. е заемал поста началник на Митница Югозападна България, а от 2005 г. до 2008 г. e бил началник на Митница Кулата. През 2021 г. е началник Митнически департамент на Thessaloniki Port Authority S.A. dry port Sofia – “ТПА София” ЕАД. Висшето си образование е завършил в Полтавския университет по икономика и търговия в Украйна. Той сменя на поста Бисер Михайлов.

Емил Костадинов

За областен управител на област Перник е назначен Симеон Василев, като заема поста на инж. Емил Илиев. Василев е народен представител в 40-ото Народно събрание, както и зам.-кмет на община Перник в периода 2011 – 2013 г. От 2015 г. досега е бил зам.-директор по лечебната дейност и началник на операционен блок в УСБАЛЕ “Акад. Иван Пенчев” в гр. София. Завършил е Медицинския университет в София.
Самоковецът Радослав Стойчев е назначен за областен управител на Софийска област. Бил е народен представител в 43-тото и 44-тото Народно събрание, а преди това е бил зам.-кмет на община Самоков. Притежава образователно-квалификационна степен “магистър” по “Икономика и организация на труда” от УНСС.

Вижте кои са останалите нови областни управители в страната

Радослав Стойчев

За областен управител на област Плевен е назначен Марио Тодоров. Мария Кънева е назначена за областен управител на област Бургас. За областен управител на Велико Търново е назначен Георги Гугучков.
За областен управител на област Видин е назначен Огнян Михайлов. Иван Сълов е назначен за областен управител на област Враца.
За областен управител на Габрово е назначен Борислав Бончев. На област Кърджали областен управител става Даниел Делчев. За областен управител на област Ловеч е назначен Светослав Славчев. Валери Димитров е назначен за областен управител на област Монтана.
Иван Васев е назначен за областен управител на област Пазарджик. Ангел Стоев е назначен за областен управител на област Пловдив.
За областен управител на Разград е назначен Иван Борисов.
За областен управител на област Русе е назначен Борислав Българинов. За областен управител на област Сливен е назначен Минчо Афузов.
Стефан Сабрутев е назначен за областен управител на област Смолян.
Иван Чолаков е назначен за областен управител на област Стара Загора. От 2016 г. е адвокат към Адвокатска колегия – Стара Загора, преди това дълги години работи в системата на МВР, като в периода 2013 – 2016 г. заема длъжността директор на Областната дирекция на МВР-Стара Загора. Получава висшето си образование в Югозападния университет “Неофит Рилски” в Благоевград.
Станимир Парашкевов е назначен за областен управител на област Търговище. Работи 27 години в системата на МВР, като в периода 2009 – 2013 г. е директор на Областната дирекция на МВР в Търговище. Завършил е Академията на МВР със специалност “Охрана на обществения ред и борба с престъпността”.
Минко Ангелов е назначен за областен управител на област Хасково. Бил е народен представител в 45-ото Народно събрание, а през 2017 г. е областен управител на област Хасково. Валентин Александров е назначен за областен управител на област Шумен. Работил е в системата на МВР дълги години, заемал е и длъжността директор на Областната дирекция на МВР в Шумен, а през 2017 г. е бил областен управител на област Шумен. Георги Чалъков е назначен за областен управител на област Ямбол. В последните две години работи като управител в частния сектор, а в периода 2015 – 2020 г. е бил заместник-кмет на община Тунджа. За временно изпълняващи длъжността областен управител на областите Варна, Добрич, Силистра и София са назначени настоящите заместник областни управители, съответно – Петър Манчев, Живко Желязков, Илиян Великов и Живка Такева-Първанова.
С правителственото решение са освободени досегашните областни управители.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular