Wednesday, May 8, 2024
HomeРегионДупницаСлужители на правосъдното министерството идват   на среща в Самораново за...

Служители на правосъдното министерството идват   на среща в Самораново за новия затвор

Среща с представители на институции, свързани с предстоящото изграждане на затвор, ще се проведе в Самораново на 15 март. Жителите на селото искат гаранции, че изпълнението на проекта няма да задълбочи проблема с водоснабдяването на селото. Както писахме, те настояват за основен ремонт на В и К мрежата. Очаква се да присъстват представители на  Министерството на правосъдието Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и затвора в Бобов дол, които да запознаят населението с подробностите.

Срещата е по настояване на кмета на Самораново Райко Цветков и ще се проведе в зала на кметството от 16 часа.

Припомняме, че в Самораново предстои разширение на съществуващото в момента общежитие към затвора в Бобов дол. Строителството ще се осъществи по проект на правосъдното министерство и ГДИН – „Повишаване на капацитета на персонала, изграждане на пилотен затвор, свързан с учебен център и подобряване на рехабилитацията на лишените от свобода“ по програма на Норвежки финансов механизъм.

Саморановци се притесняват главно заради недостига на питейна вода. Убедени са, че с изграждането на затвора дефицитът ще стане още по-сериозен.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular