Thursday, May 9, 2024
HomeАктуално от днесСъобщения за експлозии в Лвов, Днипро и Киев

Съобщения за експлозии в Лвов, Днипро и Киев

Местните власти в украинските градове Лвов и Днипро съобщиха за множество експлозии в районите, предаде Ройтерс. Репортер на агенцията предаде за експлозии и в Киев.
Кметът на Лвов съобщи за пет ракетни удара в града.
Областният управител Максим Козицки съобщи, че има шестима загинали и осем ранени в Лвов след днешна руска ракетна атака, при която са били поразени военни обекти и сервиз за автомобилни гуми, предаде Ройтерс.
Кметът на Лвов Андрий Садовий пък каза, че освен шестимата убити, е имало и единадесет ранени, като един от взривовете е счупил прозорците на хотел, в който са се помещавали украинци, евакуирани от други части на страната.
Отделно украинските власти казаха, че някои от ракетите са поразили райони в близост до жп гара и други железопътни съоръжения, нарушавайки за кратко нормалното движение.
Според украинското информационно издание Suspilne двама души са били ранени при днешното руско нападение над Днепропетровск.
В Киев репортер на Ройтерс чу серия от взривове на левия бряг на река Днепър. Местните власти все още не са предоставили официална информация за евентуални жертви.
Русия нахлу в Украйна на 24 февруари и нарича действията си “специална военна операция по демилитаризация и денацификация”, а Западът и Киев обвиняват руския президент Владимир Путин за непредизвикана агресия, отбелязва Ройтерс.

RELATED ARTICLES

Most Popular