Thursday, May 9, 2024
HomeРегионБанскоТирове закъсаха и блокираха пътя Благоевград-Банско

Тирове закъсаха и блокираха пътя Благоевград-Банско

Тежкотоварни автомобили закъсаха и блокираха пътя Благоевград-Банско в района на прохода “Предел”, рано сутринта в четвъртък. Въпреки усилията на почистващите снега екипи, преминаването се осъществяваше изключително затруднено, а задръстването бе огромно.

Тежкотоварните камиони не са били подготвени за път при зимни условия. Причина за аварирането им е, че повечето са били без вериги, а някои от тях дори с летни гуми, съобщиха от полицията.

Заради усложнената ситуация камионите са били върнати към Разлог.

22 снегорина почистват трасето Симитли-Разлог-Банско. Пътят се обработва с материали срещу заледяване.

От Областно пътно управление и полицията в Благоевград апелират шофьорите да са подготвени с вериги и за пътуване в зимни условия. От Агенция “Пътна инфраструктура” за пореден път призовават шофьорите да тръгват на път само с подготвени за зимата автомобили.

Обширен средиземноморски циклон е причина за първата сериозна зимна обстановка у нас за този сезон. В следващите 48 часа на Балканите ще се излеят значителни количества дъжд, а в районите, където успее да проникне достатъчно студен въздух от север, ще падне сняг с натрупване на снежна покривка.

Снежната покривка ще се колебае от 5-6 сантиметра в равнините до 25-30 в някои предпланински и планински райони. Ще има условия за навявания, преспи и усложнения в трафика по планинските пътища и проходите в цяла Западна България.

 

RELATED ARTICLES

Most Popular