Джокович: Господ гледа всичко

Майката на Новак Джокович – Дияна, приема много емоционално драмата, която синът й изживява в Австралия. На извънредна пресконференция по повод последните събития тя разкри, че е провела кратък телефонен разговор с Новак, в който той й разказал за лошите условия, при които е настанен, и че не може да спи.
“Той ми сподели, че се чувства като затворник. Надявам се да остане силен и да ги победи. Условията, при които е настанен, са ужасни. Малък хотел за мигранти, ако изобщо е хотел. Мръсно, навсякъде буболечки, ужасна храна. Не му позволяват да се премести в по-добър хотел или къща под наем”, заяви Дияна на специално организирана пресконференция в родината си.
Майката на Джокович едва сдържаше сълзите си пред журналистите, когато говореше за сина си и заяви, че той е станал изкупителна жертва и че атаката срещу него е политическа.
“Много ми е трудно да премина през всичко това. Никой не заслужава такова отношение, особено той. Това е чисто политическа атака срещу Новак, за да не стане най-великият за всички времена. За мен той е изкупителна жертва, но и голям победител. Той е революционер, който променя този свят. Ние ще го подкрепим с молитва и послание: Остани себе си!”, каза още тя.
Джокович се е свързал и с брат си Джордже, до когото изпратил съобщение. “Господ гледа всичко! Моята благословия е духовна, а тяхната – материална“, пишело в него. Джордже прочете пред медиите в Белград.

На брифинга присъстваше и бащата на Ноле – Сърджан Джокович, който обяви, че Новак не е в ареста в Австралия, а в затвора.
„Що се отнася до крайния изход, има три варианта. Едната е да оставиш Новак да си признае грешката и да се унижи пред целия свят заради свой голям пропуск. Вторият е да го депортираш обратно, но тогава остава въпросът дали ще върнат всички тенисисти с подобен тип документи. И третото е – Австралия доказва, че е по-голяма от Господ и наистина ги интересува как Новак би се върнал. Те говорят за хигиената на най-добрия спортист в света, а го изтезават и го поставят в отвратителни условия. Вярвам, че съдът е независим и ще вземе правилното решение“, каза още братът на Новак Джокович.